MehtapKB Arkadaşlar yenidoğan sünneti yaptıran var mı ? Benim Doğum yapacağım hastanede bu işlem yapılıyor ama yaptıranların tecrübesi bence çok önemli,doktorum da önerdi bebek için rahat oluyor dedi,araştıran ya da yaptıran varsa fikirlerinizi alabilir miyim ?
deletedmom351 MehtapKB Benim oğlum 2 aylık yaptırmak istiyordum ama yaz olunca kararsız kaldım hava sıcak bulanır terler vs ama herkes erkenden yaptırmayı öneriyor büyüyünce daha zor olur durmaz falan şimdi farkında bile olmaz bence yaptır ne kadarlık bebeğin?
Harunnisa MehtapKB bizim doktorda soyledi 6 aylikken getir yaptiralim diye ama esim ve kayinvalidemler cocuk küçük olmaz dediler ama suan cok pismanlar cunku oglum cok korkuuor ben sunnet olmam diyor baska bisey demiyor kucukken yapilsaydi daha kolaydi hem daha cabuk iyilesiyormus
BusraBaturu MehtapKB ben oglusumu 40 çıktıktan sonra yaptırmıştım hiç bi zorluk da yaşamadım hatta pipi küçük olduğu yağlanmadı için çok çabuk iyileşti
MehtapKB deletedmom351 henüz doğmadı , ama bizim gittiğimiz hastanede 2. Gününde yapıyolarmış,sanki ben de yaptıracak gibiyim
MehtapKB Harunnisa benim doktor da çok önerdi,göbek bağından bile çabuk iyileşiyor,acı da hissetmiyor dedi,hem de pipisinde olabilecek sorunların önüne geçmiş oluyoruz en baştan dedi,tıkanıklık vs gibi ,yaptırmak en iyisi sanki
Harunnisa MehtapKB evet benim yegenimin cis yapmakta problemi vardi yapamiyordu cok zorlaniyordu 4-5 yasinda iken sunnet oldu bende cok istemistim ama eger ki bebegimin cinsiyeti erkek ise bu sefer yaptiricam belki oglumda kardesi sunnet oldu diye olur cok korkuyor ne yapicam bilmiyorum igne bile vurdurtmaz kendine
mucizemizibekliyoruzz MehtapKB bence 40ı çıktıktan sonra yaptırın çünkü bebek daha dünyaya gelir gelmez biraz adapte olması için zamana ihtiyacı olacak bence
Zeynep360 Peygamberimiz torunları Hasan ve Hüseyin’i 7.gününde sünnet ettirmiş. Kız çocukları için de 7. Günlerinde kulaklarını deldirmeyi tavsiye etmiş. Benim düşüncem sağlıksız olsa böyle birşey yapılmazdı. Ki hepimiz öğrendik ki dinen yapılması emredilen pek çok şey sağlığımız açısından da faydalı.
Zeynepreyyan Zeynep360 hiç öyle bir şey duymadım ayrıca bebeklerin kulağını yaşından önce deldirmek sağlık açısından uygun değil
Oglununannesi Zeynep360 sünneti duydum deldirmeyi duymamıştım canım ama evet sünneti 7. Gün yaptırmayı duymuştum hatta saçını kazıtmak ve akikayı kesmekte sünnet ve iyimiş🙂
Zeynep360 Zeynepreyyan eleştirilmeyi göze alarak yazmıştım ben doğru ya da yanlış demedim zaten dinen böyle birşey var siz bilirsiniz
Zeynepreyyan Zeynep360 dinen böyle bir şey varsa hangi hadislerde nerelerde yazdığını söyleyinde bizde emin olalım böyle var demekle olmuyor . Kulaktan dolma bilgiler vermeyin
Zeynep360 Zeynepreyyan Kulaktan dolma derken? Hala aynı şekilde saldırgan bir üslup elinizin altında internet vardır herhalde. https://www.instagram.com/p/Bc2yt23nuNp/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=d2d9ya3xwz5d
Esmagnc Zeynepreyyan Okumanız mı yok okuduğunuzu anlamıyor musunuz.Fotoğraftaki başlığı ve 1. Ve 3. Maddeleri okuyun güvenmiyorsanız bilgiye kendiniz araştırın.İnsanlara saldırmayın .Arkadaşın yaptığı paylaşım doğru.7 günlükken sünnet ve kulak deldirme dinimizde daha uygun ve daha çabuk iyileşiyor.
Zeynepreyyan Zeynep360 dalga mı geçiyorsun ? Kulak delinmesi için demiyorum 7 gunde kız çocuğu kulağı delinir diyor diye iddaa ediyordun nerede yazıyor 7 gün ? İnsanlara yanlış bilgi verme 7 günlük bebek kulağı delinmez. 7 günde sunnet 7 günde kulak delmek diye gün yok uydurma
NBanu Zeynep360 evet bende okumuştum çevremde uygulayanlar da var 7.günde sünnet olayını .Çokta memnunlar .Bilmeyenlerde öyle birşey Yok diyeceklerine yaptırmasınlar bilmediği şeyi bir insan niye inkar eder ki bilmiyorum de geç Yani .Bunlar hassas mevzular kim niye uydursun .Araştırrsın kafana yatmıyorsa yaptırmazsın.
Zeynep360 Zeynepreyyan siz okuduğunuzu anladığınıza emin misiniz bana saldıracağınıza bir düşünün bunu derim
Oglununannesi Zeynepreyyan 7 günde kulak deldirme için birşey diyemiycem ama sünnet var . 7 gün 7 ay 7 yıl diyede söylenir araştırın isterseniz