Buseuyanik Birde doktorum ete kesinlikle çıplak elle dokunmamami söyledi nedenini sormadın sizce neden ?
deletedmom27371 Buseuyanik bana doktorum demedi ama duymuştum ilk haftaların da bir defa dokundum duyduğumdan itibaren aasla dokunamıyorum dokunmayı bırak yiyemiyorum iğrendim sanırım
22Hndn22 Buseuyanik Merhaba tatlım; Toksoplazma dan dolayı ete çıplak el ile dokunma demiş.benimde aynı şekilde toksoplazmam negatif çıktığı için Çiğ et balık tavuk gibi ürünlere eldiven islem dokunuyorum.kedi köpek dışkısından bulaşan bir bakteridir bebek için teklikeli bir durum.kedi köpekten uzak durman yiyeceklerin üstüne sinek konarsa yememen gerekiyor.bende 6buçuk aylığım aylardır bu şekilde dikkat ediyorum.inşllah bebeklerimizi sağlıkla kucagımıza alırız 🙏
Buseuyanik Momandchildren hiç bilmiyorum neden dedi ama annemle konustugumda doktorlar söylemez genelde böyle şeyler dedi ama eskiler ete çıplak elle dokunduktan sonra bir yerinize dokunursaniz çocuğun bir taraflarinda leke olur derlermis
Momandchildren Dikkat edin Sizi zehirleye bilecek gidalari tuketmemeye,Mantar,konserve gidalar ve s,Sicak dus almamaya ,
charlottececi 22Hndn22 kopekten gecmez guncellemis olayim. Enfekte olan kediden de gecebilir diskisindan da. :) kopegim var da bu konuda cok araştırmamız oldu :)
charlottececi Cig ette olabilecek mikroorganizmalar yanlislikla vucudunuza girerse diye olabilir. Ben temizlik işlerini de yemek islerini de eldivenle yapıyorum. Yani et falan dograyacaksam ozellikle. Cam tahta kullanmaya dikkat edin. Ahsap ve plastik dograma tahtalarinin da temizligi zor oluyor kalintilar kalabilir. Pudrasız eldiven mutfagimin olmazsa olmazidir. Bence dinlenmenize ve yediklerinize abartmadan dikkat ederek yasantiniza devam edin. Ben oyle yapiyorum. İgrendigim hicbir seyi yemiyorum. Balik tuketmeye calisiyorum. Agir kaldirmiyorum cok uzanmiyorum bir yerlere :) uykuma dikkat ediyorum. Uyku cok faydali hamilelik surecinizde. Folikasiti soylememe gerek yok zaten 😁 kahve cay icmemeye calisin ya da cok acik cay gunde 2 bardagi gecmesin. Kesinlikle bitki cayi tüketmeyin ozellikle ilk trimister gecene kadar :) dikkat ettiklerim bu sekilde ☺️
Minik_Kalbim_ve1Annesi Buseuyanik Bende duymuştum bunu ette bakteri çok olduğu içinmiş galiba bebeğe de bulaşıp hastalık yapmasın diye biliyorum. 🤷♀️
Garipyolcuu Buseuyanik toksopilazmadan dolayı et ve türevlerine dokunmamamız gerekmiş dokunduysanda ellerini güzelce yıkayıp bu süreçte ağzınıza götürmememiz gerek