MMeervee Anneler bugün erken doğum yaptım sagiyorum gogsumu iki dMla iki damla geliyor makineyle de sagdim memem parça parca oldu 😭 sütüm mü yok acaba ne yapmm gerekiyor kafayı yicem yardım edin.
Blossom MMeervee düzenli sağmaya devam edin. İlk süt öyle damla damla olur zaten. O damlalar colostrum ve çok değerli. Aşı gibi düşünün. Bebeğinizin giydiği kıyafetlerden birini alın, kokusunu koklayarak sağın sütü.
Fasulyem2 MMeervee sağmaya devam edin bol su için süt yapan şeyler yiyin çaylar var mesela ondan içebilirsiniz sağdıkça çoğalcak 2-3 saat aralıklı sağabilirsiniz. Uyuyun bol bol dinlenin. Ablamın da ikizler sezeryan ve prematüreydi bu şekilde yavas yavas sütü geldi bebeğiniz küvezdeyken hiç bırakmayın belli saatler sağıp stok yapın stres yapmayın zamanla artar daha ilk günmüş. Geçmiş olsun insallah bi an önce bebeğinize kavuşun ☺️
MMeervee K_k1905 şu an hstanedeyim meyve meyve suyu tatlı şeyler baya yiyorum ama yokkk iki damla iki dMla daha yeniyim ondan mı acaba😭
Tugbaysma MMeervee canim erken olduğu için o sakin pes etme mama ile destekle gerekirse ama emzirmeye çalış bebek emdikce gelir hiç korkma şuan midesi 1 çay kaşığı ile doyacak kadar 😍
Busara2735 Siz 40 haftalıkken de doğum yapsanız fışkırırcasına ilk günlerde süt olmaz. Nedeni bebeğin mide kapasitesine göre beyninizin süt üretmesi. İlk günler damla damla gelir ve bu bebeğe yeter. Ama biz sanıyoruz ki normali fışkırarak gelmesi. Öyle bi dünya yok kendinizi sakimleştin yanınızda ebelerin de söylemesi gerekir diye düşünüyorum o gelen bikaç damla sütün bebeğe yeteceğini. Lütfen kendinize ve bebeğinize inanın.
MMeervee Busara2735 Teşekkür ederim ya inşallah korkuyirum işte ya hic gelmezse bebegimi hiç emziremezsem
Sabihabeyruha Üzülmeyin yeni diye öyle başta benimde öyleydi sagdikca sagdikca geldi 2 hafta direndim pes etmeyin lansinoh göğüs ucu kremi kullanıp bol bol süt yapan şeyler yiyin
Ufuk MMeervee Sut arıtıcı var laktamax diye o çok iyi süt yapiyo benimde öyle geliyordu sütüm bebeğim dogmuyodu onu kulaniyorum gayet iyi doyuyo bebegim
MMeervee Ufuk işte ben su an emzirmiyirum kendjm bebegim kendi cekse belki gelecek sütüm bebeğim kuveDen cikana kdr kesilecek diye ödüm kopuyor
MMeervee Tugbaysma emzirmiyorum su an sagiyorum kendi sagmam da be kdr olursa emse belki gelecek sütüm fazla
Pinar2253 MMeervee geçmiş olsun premature annesi olarak ilk 3 gün bende yaşadım şükür sütümü bollaştırdım ısırgan çayı,humana tea,komposto,dereotu,bulgur pilavı,hurma,helva başka bişi yemene gerek yok birde kafaya takma
Pinar2253 MMeervee birde maddi durumun el veriyorsa medela süt sağma makinası kirala diğerleri çokta etkili değil benim evde 2 tane olduğu halde kiralama kullanıyorum süt arttırdığı için