Merhaba güzel anne ve anne adayları biraz uzun olacak ama sizle doğum hikayemi paylaşmak istedim 11 ekimi 12 ekime bağlayan gece saat 3 de bir ıslaklık ile uyandım ayağa kalmam ile bardaktan boşalırcasına suyum geldiğini gördüm tutamıyorum o kadar hızlı bir şekilde akıyordu ki idrardan çok rahat bir şekilde ayırabildim
Biz ilçede yaşadığımız için il merkezinde kontrole gittiğim hastanenin yoluna düştük daha hastane çantam bile tam hazırlamamamıstım yarım yamalak hazırlanmış hali ile esim hastane çantasını kimliğimi alıp çıktık 1,5 saat mesafe vardı hastaneye doktorumu aradım telefonu kapalı idi hastaneyi aradım o ara hemen gelin dediler saat sabah 5 de hastanedeydik hemen hastanedeki ebe çatal muayenesi yaptı ebe muayene ederken bile suyum bosalmaya devam ediyordu ebe bu kadar su gelmeye nasıl 0 açıklık olur dedi bebek hala doğum pozisyonunu almamıştı nst bağladılar kalp atışları çok şükür normaldi ama artık hiç su kalmamıştı nöbetçi doktorlar ebeler hemşireler geliyordu saat 7 olmustu doktorum geldi hala 0 acıklık hiç açılma yok doktoruma sebebini sordum sebebi bilinmeyen bazı durumlarda suyun tamamen bosalması görülebiliyor dedi ama bebek doğuma hazır değil di ve sezaryen ameliyat yapılmasına karar verildi hemen kan tahlilleri yapıldı sonuçları sabah 9 da çıktı ve hemen doğuma aldılar
Doktorumun önerisi ile spinal sezaryen oldum
Hiçbir şey hissetmiyorsunuz belinizden iğne yapıyorlar ayaklarınızda sıcaklık hissediyorsunuz ve daha sonra hiç hissetmiyorsunuz 9 da girdiğim doğumumda 9.20 gece bebeğim doğdu o an gerçekten çok mutluluk verici idi an an doktorum konuştu benimle rapor verir gibi su an şunu yapıyorum bak bebeği çıkartıyorum gibi bilgilendirmeler yaptı yanındaki hemşireler o anların fotoğrafını cekti ve bana attılar sağ olsunlar 🤗 anı olarak kaldı fotoğraflar
saat 9.38 gecede ameliyathaneden cıkarttılar girmem çıkmam 38 dk sürdü sadece son anlar biraz bas agrım oldu ama oda uzun sürmedi kahve falan önerdi doktorum ama geçtiği için içmedim bir gün hastanede yattım gaz çıkışı olduğu için ertesi gün çıktım
İlk 5 gün ameliyat yerimde şiddetli agrı ve sızlama hissettim o günler agrı kesici içtim sürekli zor olan kısım bence orası sonrası çok rahat oluyor ama
4 gün sonra sütüm geldi o ara tabi boş boş emzirdim ve mama takviyesi yaptık bebeğim 2690 gr doğdu cok şükür biraz küçük olması dışında sağlıklı sadece biraz sarılığı oldu ama çok denecek kadar değil hala var hafif sarılığı umarım temelli geçer 🤗
Bu arada 54 kilo ile hamile kalmıştım doğuma 61,5 kilo ile gittim eve geldiğimde 57,5 kilodum 4 kilosu doğumda gitmiş sonraki günler 55,5 kadar düştüm şimdi süt olsun diye kilo düşünmeden sürekli yiyorum benim hikayem bu şekilde
Rabbim herkese sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin…