patilibalik
( Defne) İSMİ
, mitolojik anlatılardan hareketle güzel, iyi ahlaklı genç kız anlamındadır. Güzellikle birlikte iffet, temizlik ismin çağrıştırdığı anlamlardır. Bu isim sağduyuyu, iradeyi ve insani değerlere sıkıca bağlanmayı ifade etmektedir.
Bebeğimin isim hikayesi ✍️
patilibalik 3 yaşında bir oğlum var ismini eşimle kayınbiraderim tarih sevgilerinden dolayı Alparslan dediler, ben kararsız olduğum için anket yapmıştık Alparslan ismi kazandı, bende söyledikçe çok ısındım ismine. Şimdide nasipse kızımız olacak eşim en başından beri oğlumuzun ismine uyumlu isim olsun diye Aslıhan olsun dedi ben yine muhalefet tabi 😀 ama laf aramızda ismi çok beğeniyorum, aslıhan ismi çok ağır bir isim ama ben yanına isim araştırırken HÜMA ismi ile karşılaştım, ismi araştırmaya koyuldum, önce Fatih Sultan Mehmet’in annesinin ismi imiş. Anlamına baktığımda farsçadan geldiğini, eskilerde şans getiren bir kuş, başına konduğu kişilere müjde getirdiğine inanıldığı için cennet kuşu olarak nitelendirilen bir anlam çıktı karşıma, sonra huma kuşu olarak araştırdığımda aynı anlama çıktığını gördüm. Oğlumda şimdi aslıhan hüma diyor çok içimize sinerek koyacağız kızımız doğduğunda inşaallah. 🤲♥️
Merveikratanem amin amin annem amin 🥰😘💋💋💋💋💋🧿
patilibalik esimin kiz olursa istedigi isim vardi cinsiyetimiz belli degilken bile onu kullanirdi benimde aklim da isim vardi iki isimli olsun dedik birine ben birine esim karar verdi ilerde oglumuz olursa da yine aklimizda onun da benim de istedigim bi isim var nasipse ikimizinde istedigi gibi olucakk.. 🥰🐣
2 aylıkken rüyamda bir erkek bebek gördüm adı hamza demir di ve benm bebeğimdi. Eşime dedimki erkek olursa bunu koyalım diye oda hamza yı beğenmedi ama rüyamdan etkilendiğim için ses çıkarmadı ve dediki erkek olursa sen koyarsın kız olursa ben seçicem dedi bi öğrendik kız 6 ay a anca düşündü birgün işten geldi ve direk kızımızın adı Nil olacak dedi ve oldu🌺
Ayla filminden çok etkilenmiştim. Kızım olursa koyacağım dedim. Cinsiyeti kız ismi ayla olacak❤️🌸
patilibalik Ben ilk kızıma Eylül ismini koymak istiyordum çünkü Eylül adındaki öğrencilerimin hepsi çok güzel ve başarılı çocuklardı. Eylülde doğmadığı için kararsız kalmıştım. Eşimin ailesi ile kuraya oturduk 6 kişi 6-7 ismin arasından 3 er tane kura çekti. 6 kişiden 5 kişinin ilk kurasına Defne çıktı. 1 kişinin ise 2. Kurasına defne çıktı. Bizde bi hayrı vardır deyip Defne koyduk. İyiki de koymuşuz misss kokulu akıllı bi kızım var 🥰
sedefyrs1101 sizin yine iyi benim ki de babasının adını istiyor adı hayri ben yanına da önüne de isim bulamadım
patilibalik biz rahmetli ablamın ismini koyduk ben daha t aylık bebekken ablam vefat etmiş 8 yaşındaymış daha böbrek hastasıymış bende aklım ermeye başladığından beri hep bir kızım olursa adını Esmanur koyucam derdim eşimde beğenince Esmanur koyduk kavuşmamıza son 28 🥰
rengarenkduduv çok güzel bir isim , bende bir kızım olursa ismini Piraye koyacağım 💛 Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin İnşaAllah 🙏🏻
- Düzenlendi
patilibalik şuan üçüncü gebeliğim sürpriz bişekilde oldu ben daha farkında değilken rüyamda hamile olduğumu kızım olacağını gördüm yanımda birileri var ama yüzleri hatırlamıyorum sadece diyalog şöyle: (ben çok seviniyorum iki oğlum var hep kızım olsun istemişimdir ama kız ismi hiç beğenememişimdir şimdiye kadar) rüyamda da diyorum ki ayy ismi nolsaa ya diye diyorlar ki “ Yasemin” olsun (oğlullarımın isimleri yavuzselim ve mustafaemin) ben de diyorum ki niye ki yasemin nerden çıktı onlar da diyor ki yavuzselimin “yas”ı mustafaemin’in “emin” birleşince yasemin oluyor :))) ben de şaşırdım aa hiç aklıma gelmezdi dedim sonra öyle gülümseyerek uyandım bikaçgün geçti ve ben adetimin geciktiğini fakettim 😅 yani mucize gibi bişey şuan bebişim için de doktor kıza benzetti inşallah adını nasip olursa yasemin koyucaz ailecek içimize sindi bu rüya ile birlikte minik kızım bize rüyamda müjdesini ve ismini söyledi diyorum ben 😇🥰❤️
mavili_anne En sevdiğim iki isim. Bin maşallah adıyla yaşasın sizinle büyüsünler. Kardeşlere de çok güzel yakışmış iki isim olmuş 💕
patilibalik Beni de eşimi de dedelerimiz büyüttü. Ben babamın soyadından kurtulup dedemin soyadını almak çok istedim bekarken olmadı. ( İPEK ) bu arada dedemin soyadı.
Bir gün eğer kızım olursa dedemin soyadını yaşatacağım dedim. Ve bunu hamile olduğumu öğrenince eğer “kızsa”böyle düşündüğümü eşime söylememle kabul etmesi bir oldu.
Tabi biz erkek olduğunu öğrendik😊 Bu sefer eşim talep etti, dedesinin adını koymayı. Bende ikiletmeden kabul ettim
Dedesinin adı Mehmet , Yanına da Ortak güzel bir isim daha koyarak MEHMET ARDEN olacak 🤰🏻
( İnşallah ilerde de bir kızım olur 🤲 )
Bizimde hikayemiz böyle🙂💙
patilibalik eşimle 5 yıl sevgiliydik hep hayalimdi bir gün kızımız olursa Asya olsun diye Rabbim gönlümüze göre verdi Asyamız olucak şimdi 💜
Bsraa34 Amann şimdi herkes adam ölmeden ismini mı koydunuz diye goygoy yapıyorlar hiç koyma daha iyi
Yavrucumm valla oda güzel han can gibi ekleri sevmediğim için ben eklemedim ama siz seviyorsanız gayet hoş 💙