Arkadaşlar sigara kullanmayan bir insan bağımlılığın ne demek olduğunu anlayamaz. Bahane de değil. Ben 2 aylık hamileyim. Günde yarım paket içiyordum. Şimdi 4 5 falan. Bazıları yarım. Hamile kaldığımı öğrendim. Bi gün oturdum ağladım allahım nolur midem bulansın tiksindir beni diye. Aksi gibi ne mide bulantım var, ne öğürmem var, nede tiksinmem var. Günlük hayatıma devam ediyorum. Bir insan midem bulansın diye dua eder mi. Ediyor işte. Ama napıyorum günlük cevizimi yumurtamı 3 lt suyumu yoğurdumu yiyip bunlarla desteklemeye çalışıyorum ve verilen ilaçları asla ihmal etmiyorum. İçip bırakabilenler, yada içmeyenler lütfen kınamasın kimseyi. Ziira siz gibi yargılayan insanlar, insana bi sigara daha yaktırıyor. Bırakabilenler var ne mutluu 🤷🏻♀️ Tebrik ederiz iradeniz sağlam. E bide şunu düşünün Elinizdeki telefonun yani radyasyonun sigaranın zararıyla eş değer olduğunu biliyo musunuz? Yada günlük hayatınızı bi düşünün. Evinizi temizlediğiniz çamaşır suları. Parfümler.. Dışarıda soluduğunuz bir sürü kirli hava ve daha bi çoğu. Yada yediğiniz herhangi bişey. Sigara solunum yoluyla annenin ciğerlerine iner. Daha az bir miktar ile toksinleri bebeğe ulaşır. Yani sizin aa ben bıraktım demenizle içiniz temiz olmuyor. Toksinleri hala vücudunuzda duruyor ve temizlenmesi seneler alıyor. Bence kimse kimseyi yargılamadan en ince ayrıntısına kadar düşünüp gerçekten 4/4lük dikkat ediyo muyum diye kendini sorgulasın. Birinin çocuğu düşmüş mesela. Zannediyorki sigaradan. Hayır. Zaten düşecekmiş. Çünkü sağlıksız gebelikmiş. E benim ablam sigara içilen ortamda durmazdı. Yeğenim kalbinden rahatsız. E bi başka tanıdığım çocuğu prematüre doğdu. Sık sık hava kullandı. Sigara mı içiyordu? Hayır. Neticede herşey olacağına varıyor. İçmemek için vücudunuza direndiğinizde girdiğiniz o sıkıntı, stres bebeğe kat kat zarar veriyor. Savunmuyorum sigarayı. İçene de, bırakabilene de saygım var. İnşallah herkes sağ sağlim kucağına alır. 🤍