Merhabalar, spinal anestezi ile sezeryan doğumum oldu arkadaşlar, dualarınızı beklerim bebeğimiz de biz de iyiyiz çok şükür. Merak edilen sorular varsa bende tecrübelerimi paylasabilirim.
Okumak isteyenler için hikayemizi anlatayım
Bizimkisi biraz zorlu bı yolculuk oldu, başlangıçta oldukça normal gidiyordu 32. Haftaya kadar çalıştım. İzne ayrıldıktan sonra ailemizin yanına gittik ve 34. Haftamizda koronaya yakalandık. (Merak edenler olur diye paylaşayım, aşı olmamıştım. Eşim ve annem babam aşı olmuşlardı ama onlar da yakalandılar malesef bana da onlardan geçti öğrendiğimizde hepimiz pozitiftik.) Çok şükür hastaneye yatmadan evde geçirdim. Ateş öksürük ve boğaz ağrısı şikayetlerini yaşadım çok şükür nefes darlığı vs olmadı. Sonra 36. Haftada koronayi atlattık ve muayenemize gittik çatı kontrolü yapıldı normal doğuma uygun dendi ama sonra bebek baş çapının 2 hafta önden gittiğini söyledi doktorumuz takipte kalalım sezeryana çevirmek durumunda kalabiliriz dedi. 37. Haftada gebelik kolestazı na yakalandım. Kaşıntılı bir hastalık bebek için riskli oluyormuş. (Kanıtlanmış bir bilgi değil: doktorum korona geçiren gebelerde daha sık rastladıklarıni söyledi korona karaciğer enzimlerini tetikliyormus)
İlaç tedavisiyle 37+5 te değerlerim normale düşmüştü bu sırada iki günde bı tahlil verdim sıkı takip yapıldı. Ama aynı gün doktorum bebeğin kafa çapınin da artık normal doğum sınırını geçtiğini söyledi. Bu yüzden 38+2 ye (dün) sezeryan planlandi. Doktorum ben spinal anestezi öneriyorum daha rahat oluyor bebeğini de görürsün dedi. Burdan sonrası için korkutmak istemem arkadaşlar ama benim operasyonum malesef oldukça acılı geçti. Hassas içerik etiketi koymadım çünkü sadece operasyon sonrası anesteziye bağlı gelişen ağrılar ile ilgili doktorunuzdan detaylı bilgi almanızı öneririm. Herkeste tabiki aynı olmayabilir ancak sık görülen durumları ben yaşadım ve zor gerçekten. En güzel yanı : bebeğimin doğumda ağlamasını duymak ve yanağıma konulmasıydi. En kotu yani ise : yaşadığım ağrılar sebebiyle bebeğimle ilgilenemedim o çok üzüyor malesef. Çok şükür ilgilenen kayınvalidem(kendi annem vefat etti kayınvalidem den Allah razı olsun çok iyi bir insan) ve eşim yardımcı oluyorlar. Ama iyi olmak ve biran evvel bebeğinizle ilgilenmek istiyorsunuz doğumdan sonra kendi ağrı ve acilarinla uğraşmak cok zor iyi olmaya en çok ihtiyaç duyulan anda.
Benim ilk doğumum ve normal doğum veya tam anestezi ile sezeryan hakkında yasamadigim için hiçbir yorum yapamam. Dünyaya bir insan geliyor kolay değil elbette ve zorluklara hazır olmak lazımmış onu anladım. doğum da hamilelik gibi bir süreç tek anlık birşey değil..
Allah hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah. Evladınıza kavuşmak onun o cennet kokusunu almak anne olmanın tüm zorluklarına değer..