Herkese selaaam🌸
Öncelikle doğum yapalı 15 ay olmuş olsada,burada okuduğum ve zaman zaman yetebildiğimce cevap verdiğim tüm korku,kaygı postlarını açan annelerimizin içine su serpmeye geldim 💧
En baştan başlamak gerekirse;
Benim minnoş tospağam 36+3 haftalıkken bir anda gelmek istedi. Doktorlarım gelişim geriliğinden dolayı doğumu serumlar ve iğneler ile durdurdular. Sonrasında 3 günde bir hastane kontrollerine gitmeye başladım. 2 cm açıklık var ama sancı yok her defasında bugünde doğmadı diye biraz hüzünlü birazda ne yalan söyliyim doğum korkusundan dolayı sevinçli eve döndüm. Taaa ki o güne kadar. 💃🏼💃🏼
Takvim yaprakları 21 Ağustosu gösterdiği gün sabah erkenden kalktım o gün annemin iş arkadaşları ile son bi göbişli kutlama yapmak için hazırlandım ve iş yerine doğru yola çıktık. Öğleden sonra kontrolüm var tabi oradan geçicez hastaneye. Ama aşırı iyiyim sadece sabah kalkınca bir istifra ettim fakat bulantım vs yok geçti gitti. Önemsemedim normalde de oluyordu bazen. Sancı kasılma o tarz şeyler gebeliğim boyunca bana hiiiiç mi hiç uğramadı. Neyse saatler ilerledi randevu saatimiz geldi çattııı🙈
Atladık arabaya güle oynaya hastaneye. Haftam 38+1 14.30 Girdim muayene oldum nst istediler çekildi… oda neee sancılar pik,100 ü geçiyor neredeyse ve aşırı düzenli 😱doktora gösterdim sen hissetmiyormusun dedi. Ben gayet iyiyim benim bişeyim yok dedim. Hemen bi tuşe,3 cm açıklık🤔çok az yaa bi yürüyelim bakalım neler olucak dedik. Hastane bahçesi kazan anacığımla ben kepçe… yürü babam yürü 2 saatin sonunda 4 cm. E hadi 1 saat daha yürü dediler. Ama doktorum mutlaka yemek ye karnını doyur,seni yukarı alıcaz doğum başladığı an dedi. Neden şimdi değil dediğimdeyse,benim kötü etkileneceğimi düşünmüş olucakki yukarısı çok stresli olabilir senin için,ailenle bahçede geçir vaktini dedi. Tekrar yürüdük ama asla durmak yook. Yemek yiyebildinmi derseniz,heyecandan yiyemedim. (Çok pişmanım🤣) 1 saat sonra tekrar tuşe veeee 6 cm 😍😍 ee ama bende hala sancı yok,suyumda gelmedi. Doktor doğum başlıyor dediği an ağlamaya başladım,bir yanım buruk,eşim askerde gideli 1,5 ay olmuş 😫yanımda annem var. Doktorum sağolsun hemen oturttu beni yanına öyle bir teselli etti beni sakinleştirdi ki asla unutmam 🥰 sonra herşeyi anneme teslim ettim sadece kimliğim ile 03.30 da yatışım yapıldı ve hemşire ile birlikte doğumhaneye çıktık asansöre bindik bana hafif hafif ağrı gelmeye başladı. Sancın geldiğinde durmak istersen söyle dedi. Sancım varken yürümem ,geçince dinlenmem lazım yoksa açılmam ilerlemez dedim. Sen eğitimlisin heralde dedi. Evet mezun olamadan doğuruyorum dedim 😅 kızlar mutlaka eğitim alın çok faydası oluyor 😌neyse doğumhaneye girdik birsürü doktor,ebe. Hepside mini mini minnoş🥰hemşire dosyamı verdi,kağıda bakan doktor dönüp bana bakıyor. En son içlerinden biri ilk doğummu cidden dedi evet dedim. Sancın yokmu dedi,çok hafif bi sızı var ama hissetmiyorum onuda çok fazla dedim. Maşallah sana diyip odaya götürdüler beni. Tahlil verdim,damar yolum açıldı. Plates topum geldi(imkanı varsa hastanenin mutlaka isteyin) başladık topla beraber hareketlere. Sancı geldikçe derin nefes ile birlikte full egzersiz sancı geçince uyudum 5 dakika ama inanın dünyanın en güzel uykusu😌😇😍her 15 dakikada bir gelip tuşe edildim. Açılma 7 cm ama o hissettiğim azıcık sancı hop kesildi. Eee nereye gitti bu derken,elinde serum ile hemşire geldi. Nedir o dedim. Oksitosin vermemiz gerekiyor,çünkü bebek kanaldan yukarı çıktı dediler. Sebebi şu hanımlar benim aşırı stres olmam. Bebitomda bu stresten dolayı geri yukarı kaçtı😅😂kendi sancımda yetersiz kalınca aldık suniyi 😌ama nasıl güzel,nasıl rahat. Minik minik vuruyor sancılar. Ve ben aşırı rahatım. İçimden hep “ben güçlüyüm,bedenime güveniyorum,başarıcam “ diye söyleniyorum. Sancı takıldıktan yaklaşık 5-6 saat sonra ıkınma hissi geldi sancılar kayboldu. 👀doktor geldi kontrol etti,lavobaya gitmem gerek dediğimde sakın dedi bebek gelmiş. Yahu yok,ben bilmezmiyim bebek mi değil mi 😅sanırsınız ki milyon kere doğurdum😌 bebek işte niye inat ediyosun😅hemen beni başka odaya aldılar. Anam oda ne çatal mı o 🙈🙈 dediler çık bakalım. Ama ben yokk ben ı ıhh ben yapamaaam🤣herkes gülüyor sebebi de BEN 🤣🤣 neden derseniz bebek geliyo diyolar ben hala tuvalete gidip geliyim öyle doğurayım diye ısrar ediyorum. En son annesi gelsin dediler. Anacığımı görmemle benim salya sümük ağlamaya başlamam bir oldu. Ben ağlıyom anam ağlıyo 🤣dediler lavobaya götürün ama oturmasın,ıkınmasın. Neyse gittik annemde diyo kızım inatlaşma bak bebek o. Yok değil🤣 neyse girdik lavobaya bikaç saniye sonra o kelime döküldü ağzımdan…Gerçekten bebekmiş🤣🤣🙈hemen çıktık annemi çıkarttılar dışarı. Bi anda 5 kişi içeri girdi. Herkesle tanıştım merhabalaştım sohbet ettik kısa kısa. Benim o saatten sonra dilimdeki tek kelime “ben tahminen ne zaman doğururum”🙈🤣doktor yarım saate kucağında dedi. Baktılar ıkın bi dediler. Bilmiyorum ki arkadaş nasıl ıkınıcam ben bi gösterseydiniz🤣🤣canım doktorum hemen başladı ıkınmaya. Tamam dedim böyle ıkıncam. 🤣bi defa deneyelim dediler. Ikındım abooovv övgüler havada uçuşuyor,anam ben bir cesaretlen 🙈ama oda nee benim suyum gelmedi ki 🤦🏼♂️Doktor hemen adını bilmediğim bir zımbırtı ile keseyi deldi ve ıkınmaya başladım. Ebe diyorki elimi sık ıkınırken yatağın demiri elini acıtır. Ay ben bu eli sıkamam yumuşacık,benim ellerime bak mahmut abi gibi 🙈🤣demiş olmam🤦🏼♂️Neyse ıkın dediler Dedim yapamıyorum. Hadi yerde devam et dediler. Bende sanki 40 yıldır birinin bana bunu söylemesini bekliyormuşcasına çataldan atladım🤦🏼♂️🙈 herkes bi yerimden tutuyorki sakatlamıyım kendimi🤣🤣beraber hem gülüyoruz hem ıkınıyoruz,doktorum ve ebelerde benimle doğurmuş kadar oldular🥰 bi defa yerde ıkındım oda ne bebitomun başı geldi hemen geri çatala. Ikın meryemcim dediler ıkındım ki oğlum geldiiii. Aç gözlerini annesi dediler. Benim oğlan maşallah bembeyaz hiç hayal ettiğim gibi değil(anası sarı babası sarı ama ben esmer bekliyorum hiç sağlıklı hayal kuramam🤣🙈)o an söylediğim tek şey şu oldu bu benim oğlummu🥰😍ne sancı ne zorluk güldük eğlendik sonunda oğluşum doğdu. Ama ben hep pozitif düşündüm kızlar. Beynimiz neye inanırsak onu bulup çıkartıyor karşımıza. Ve inanın ağrıyı yönetmekte sizlerin elinde. Bedeninize güvenin. Bırakın bedeniniz sancı geldiğinde hareket etsin. Bu herşeyi kolaylaştırıyor. Ve mutlaka ama mutlaka iyi düşünün ki iyi olsun. Ben hep güle oynaya geçirdim 7 saatimi. Çatala çıktığımda sorduğum ne zaman doğururum sorusununda cevabı 7 dakika. 7 dakikada 3 ıkınma ile geldi minnoş oğlum. Ve ben normal doğumun bukadar kolay olabileceğini düşünmezdim. En son doktorumun , nekadar espritüelsiniz meryem hanım dediğini hatırlıyorum sonra bebeğimle ten tene temasımız 😍😍😍hem sancı odasında hemde doğum odasın biran bile gülmeyi bırakmadım. Çünkü oksitosin salımı için pozitif olmak,mutlu olmak çok önemli. Bol bol dans edin,müzik dinleyin,keyif aldığınız,mutlu olduğunuz herşeyi yapın. Yapınki bol bol oksitosin olsun. Kopkolay doğumlarınız olsun. 😍🙏🏻🙏🏻🌸
22.08.2020 10:33 38+2 de dünyama hoşgeldin minik adam👼🏻