Eveeettt kızlar ben tekrar döndüm oğluşum tam 5 aylık oldu mışıl mışıl uyurken size doğum hikayemi anlatayım dedim ☺️ 39+0 da randevuya gittik ve bebişimiz biraz büyükmüş doktorumuz alttan muayene edelim biraz zorlayayım seni gelsin dedi neyse muayene oldum hiç canım acımadı bu arada sadece rahatsız edici bir his oluşuyor, bi baktık 3 cm açılmam var 2-3 güne gelirsin doğuma dedi tabi bende bi heyecan ailelere haber verdik annem Ablam geldi ben de hiç sancı yok kasılma hissediyorum ağrı yok hastaneye gidiyoruz nst de sancım çıkıyo akşama kesin gelirsin nasıl hissetmiyorsun diyorlar ebeler, bende gene bir şey yok oğluşum gelmek istemiyor 😄 neyse 39+6 oldu tekrar kontrole gittik doktor dedi daha beklemeyelim bence çünkü bebişin büyüyor yarın fitille doğumu başlatalım özel ebe ayarlayalım destek olsun sana düşün karar ver dedi eşimle konuştuk doğumu başlatmanın en doğrusu olduğuna karar verdik ebeyi de ayarladık. 40+0 da sabah 7de hastanedeydik sadece eşim ve ben gittik annemle ablama çağırınca gelin dedik, damar yolu açıldı fitil verildi ilk 3 saat gene kasılma var ağrı hissetmedim sonra yavaş yavaş hissetmeye başladım sancıları dedim başlıyoruz herhalde saatler ilerledikçe sancı süreleri de ağrısıda artmaya başladı ama ben hiç durmadım pilates topunda zıpladım koridorda yürüdüm duşa girdim ebemiz çok iyi yönlendirdi. Son 3 saat zordu kızlar ama dayanıyorsun bir şekilde yapamayacağım dediğim her an ebemiz motive etti eşim hep elimden tuttu destek oldu ama açılmam 7 cm’de takıldı kaldı ebemiz alttan masajla açılmayı arttırdı derken doğumhaneye gittik sonunda çatala çıktım ıkınıyorum ama yok gelmiyo bi türlü kafasında büyüktü bizimkinin 😄 doktor alttan masaj yapıyor sürekli yırtığım olmasın diye ıkındırıyo falan gene yok, en sonunda doktorumuz ebeye karnıma bastırsın diye üstüme çıkardı o an sadece dakika saydım diyebilirim kapı da tam karşımdaydı allahım şu kapıdan sağ çıkayım diye dua ettiğimi hatırlıyorum sonra bi baktım doğmuş anlamadım bile nasıl doğduğunu o an bitti her şey dünyalar benim oldu 🥰 çıkmamasının da sebebi kafasının büyük, kilosunu da 4.530 56 cm olmasıymış kızlar tabi ben bunları duyunca dedim kesin çok dikişim var kestiler beni diye içimden geçirirken sadece yırtığım olmuş 2 dikişim vardı. Şimdi o güne bakıp ne güzel doğurdum diyorum inanın benim kadar normal doğumu isteyen yoktur hergün en az 1 buçuk saat yürüyüş 300-400 arası squat pilates topunda hareketler duşta pilates topunda zıplama 12. Katta oturuyoruz son güne kadar merdivenle inip çıktım asansör kullanmadım 36. Haftadan sonra perine masajına başladık ama faydasını doğumda gördüm ve hamileliğimde çok rahat geçti benden tavsiye hamileyim diye yatmayın sürekli, hep hareket halinde olun dinlenip devam edin ve kendinize güvenin. Herkesi çok öpüyorum 🥰☺️