Guler03 Merhaba acaba aranızda colpus collosum agenesi hakkında bilgi sahibi olan ya da çevresinde bu tanıyı almış biri var mı, detaylıda öyle bi tanı koyuldu ve herşey çok belirsiz kimse net bişey söylemiyor😭😭😭😭
Ceylin680 Guler03 canım daha önce bir bayan paylaştı.cok da üzüldü sonra başka bir doktora gitti öyle bir durum olmadığı saptandı. Sizde öyle yapın belirsiz lik varsa olmaya bilir .beyindeki kivrimlarda düzleşme ve daralma oluyor .ama bebek daha 20yada 24haftalik böyle bir tanı için küçük
Cylnsms Guler03 merhabalar yaklaşık bir buçuk ay önce gittiğim detaylı ultrason da benim bebeğime de böyle bir tanı konuldu ve hatta post açmıştım. Moralim epey bozulmuştu ikinci bir doktora da gitmiştim öyle bir durum olmadığını sadece beyin de sağ lateral ventrükülde hafif genişlik olduğu söylenmişti.
Cylnsms Guler03 Amniyosentez sıvısı alınabilir denildi bu tanıyı koyan doktor fakat gerçek sonucu vermebilirmiş de filan . Hatta gidin aldırın dedi beni dinlerseniz öyle vicdansızca. Çok fazla üzülmüştüm. Ama gittiğim diğer perinatalog bunları duyunca epey şaşırdı. Öyle bir durum yok sadece lateral ventrükülde genişlik var o kadar kendi kadın doğum uzmanım da aynısını söyledi. Çok kafaya takıyorsan fetal emar yapılabilir denildi . Onu da istemedim Allah’a tevekkül ettim. Siz de öyle yapın içinizi ferah tutun. Ben inanmak istemiyorum böyle bir durum olacağına.
Guler03 Ceylin680 çok teşekkür ederim inşallah öyle olur perişan olduk ailecek 😔amniyosentez yapıldı sonuç bekliyoruz
Ceylin680 Guler03 İnsallah temiz çıkar sonucu ama benim bildiğim çocuk doğmadan ve emara girmeden asla kesin birşey söylenmez.benim kızım doğduktan 2ay sonra kafası sıvı biriktiriyor .şekli yamuk falan dediler.4ayri doktor USG yaptı kafasına. Aynı şeyi söyledi.beyin cerrahına gittik dediki .bence kafası yamuk deil.usg de bakan kişinin bakma şekliyle alakalı tam olarak sonuç için emar şart emara girdi .kafasında sıvı varmış.ama vücut kendisi dengeliycek kadar azmis .sant takılmasına gerek yokmuş.yani beyin cerrahi haklı çıktı.sen hiç korkma Allah’ım yardım eder .bence biseyi yoktur daha anne karnında
Guler03 Ceylin680 amin amin inşallah doktorlar sanırım hep en kötüyü söylüyor bana da yaşamayacağını söylediler, Allah korusun. Teşekkür ederim Allah razı olsun sizden. İnşallah dediğiniz gibi olur 🙏
Guler03 Cylnsms inşallah yoktur bebeklerimizi sağlıkla sıhhatle alırız kucağımıza. Ultrason da göremiyormuş tüm dokuları. Çok üzüldük ama Rabbim e dua ediyoruz sağlıklı sıhhatli alalım kucağımıza inşallah 🙏 teşekkür ederim size de 💐
Guler03 Cylnsms ventrikül genişliği kaç demişlerdi bizde de tek taraflı 10ml sıvı varmış ama önemli değil dediler, bizimki de mi öyle acaba. Umarım kaybolmuştur siZin de 🙏
guldenizcan Cylnsms noldu bacım senin durumlar bende de ventrikül genişliği vardı artık takmıyorum bile 31 haftalık olduk maşallah sağ Salim doğsun yavrularımız
Cylnsms Guler03 10 olması gerekirken 11 ml demişlerdi . Salı günü kontrolüm var kadın doğum uzmanım bilgi verir muhtemelen. Umarım sağlıkla sıhhatle alırız kucağımıza moralinizi bozmayın ben de çok sarsılmıştım ama Allah’a dua etmekten başka bir şey gelmiyor elden
Guler03 Cylnsms henüz çıkmadı hızlı çıkan bir sonuç vardı o da temiz çıktı çok şükür ikinciyi bekliyoruz sizin bebiş nasıl oldu
Guler03 Cylnsms hadi yA çok geçmiş olsun amniyosentez mi önerdiler size de. Gerçekten bu süreçler belirsizlik çok zor ama bazı drlar 29. haftadan sonra kaybolur bu sıvılar genelde diyor öyle de olur inşallah. Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🤲🏻
Cylnsms guldenizcan 29. Haftamdayim 18-19 mm olmuş genişlik. 😢 İlerlemeye devam edebilirmis çok üzgünüm 😪 sizin ki kaç mm ?