Umutduru Kızlar dün post açmiştım annemle ilgili.Bugun gittigimiz doktor 2 tane miyom olduğunu söyledi ve ameliyatla rahimi almamız lazım dedi.İlaç tedavisi olumlu sonuc vermez 1 ay sonra yeniden baslar kanamaniz dedi.Aranizda yakını bu ameliyatı olan var mı.Çok korkuyorum anneme bisey olucak diye 🙏🏻😔
dakpinar- Umutduru çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah, yakınlarımda yok ama komşulardan falan olan duymuştum , rahmi alınınca iyileşen . Korkma , içini ferah tut eğer sorun varsa alınması alınmamasından daha iyi .Allah şifa versin inşallah 🤲🏻
Ceysii01 Umutduru cnm benim annem oldu 3 sene önce hastanede ben kaldim yaninda miyomlari vardi ve cok kanamaliydi ve suurekli tekrar edio cogaliyodu ameliyat kesin çözüm hiç bi sorunn olmaz merak etme sadece sonrası baya agrili 15 gunde ayaga kalkar rahmi almasalar kansere çeviriyo rahim alindiktan sonra hic bir sorun kalmio gecmis olsun
neslican0644 Umutduru benim annem de 41 yaşındayken oldu bu ameliyatı. Şanslıydık ki kansere çevirmeden farkedildi. Önce rahimi alıl yumurtalıkları bırakıyolar oralar sağlam diye ama sonra yumurtalık içinde ayrıca ameliyat ettiler annemi. 2 kez bıçak altına yattı. İnşallah ciddi bir kanser vakası yoksa Ameliyatı sezeryan gibi düşünün. Önemli olan ameliyattan sonrası malesef. İster istemez erken menepoza giriyorlar ve psikolojik olarak anneler belli etmese de bir de eski kafa olunca sanki rahim alınınca kadınlık eksik kalmış gibi hissedebiliyorlar. Benim banam da bu konuda o kadar cahildi ki o zamanlar kadına bunu ima edip dururdu o anlarda babamdan nefret ederdim. Kadın zaten zor bişey geçirmiş bir de sen erkeksin o kadın değil gibi muameleler gösteriyordu. Bak aklıma geldi o seneler bekardım 14 sene felan oldu bu olaylar olduğunda. Siz korkmayın annenize bolca moral werin manevi olarak yanında olduğunuzu bilsin. Çok geçmiş olsun.
esmer3 Umutduru benim annemde de miyom vardı hatta doktoru 3 aylık fetüs büyüklüğüne ulaşmış demişti bütün doktorlar rahmini alırız dediler, 38 yaşında annem. eğitim araştırma hastanesinde profesöre özel muayene oldu, 5 saatlik ameliyatla bütün miyomu temizledi rahmini almadı birkaç doktora daha gözüksün bence rahmin alınması da kolay bir ameliyat değil
Umutduru dakpinar- 7 8 aydır devam eden sürekli kanamasi var bir de ağrılı.Ameliyat sonrası bisey olur mu diye korkuyorum iste ben de.Amin inşallah cok sağolun
Umutduru Ceysii01 Cok teşekkur ederim icimi çok rahatlattıniz ya.Bilmediğim icin soruyorum.Sezeryan gibi mi oluyor yoksa direk rahimden mi oluyor ameliyat
dakpinar- Umutduru Allah size bağışlasın canım benim korkma Allah’ın izni ile sağlığına kavuşur inşallah ❤️
Ceysii01 Umutduru sezeryan gibi cnm ayni osekilde acilip rahim aliniyo 15 gunde iyilesir ama ilk ciktiktan sonra cok agri hisseder kendini cok paralar korkma ilaçlar etki edince azaliyo ameliyat olması kesinlikle gerekli ve hic sorun yaşamaz benim annem yanlis hatirlamiosam 3 gün hastanede kaldi bende yaninda kaldim idrar torbasini degistirdim yemegini yedirdim sonra evinize gidersiniz
Umutduru esmer3 gittiği diger doktorlar da ameliyat demişti de annem korktugu icin erteletti hep.Bu en son gittğimiz doktor direk yumurtaliklar miyomlar rahim hepsini alıcaz dedi.Ailemden ilk defa biri ameliyat olucak o yuzden cok korkuyorum bisey olur diye.
Derin0712 Umutduru bnm teyzem rahim aldirmadi iki kez ameliyat oldu miyomlar tekrar ediyor dr en son kansere cevirmeden alalim dedi teyzemdem rahim yumurtalik ne var ne yok aldirdi simdi rahat 7 sene oldu arada kontrole gidiyor aldirin kurtulun
ebruzb Umutduru çok geçmiş olsun Allah şifa versin 🙏🏻 Benim annem de oldu maalesef bu ameliyatı 5 yıl önce Biraz ağır bir ameliyat uzun sürüyor anneminde miyomu vardı ve çoook kanaması sancısı oluyordu miyom çok büyüktü doktor ameliyattan sonra bize de gösterdi hatta.. Kanamalar öyle sık ve çoktu ki kan değeri inanılmaz azalmıştı artık sancıdan doktora gidiyorduk 1 lt serum takıyorlardı o bile kesmiyordu valla mecbur oldu artık
Umutduru ebruzb Aynı şekilde benim annem de öyle.Sürekli kanaması oluyor ve ağrılı bişekilde.Ameliyatın faydasını gördünüz yani dimi
ebruzb Umutduru tabi canım çok kötüydü ameliyattan önce annem yıllardır ertelemişti ama mecbur oldu yani Sadece işte üşütmeye çok müsait oluyor yani enfeksiyona falan o yüzden ekstra dikkat etmesi gerekiyor
aleladebirmom Umutduru annemin rahminde kist vardı tamamen rahmini almışlardı çabucak iyileşti. Ama malesef sonra tansiyonuna yenildi beyin ameliyatında kaybettik onu. Keşke o ameliyatı da rahim alma ameliyatı gibi olsaydı. Korkmayın bir şey olmaz bol destek olun bu korkunuzu ona yansıtmayın Allah şafi ismiyle bol şifalar versin inşallah💕
Blossom Umutduru Sezaryen ameliyatı gibi düşünün. Korkmayın Allah’ın izniyle bir şey olmaz. Geçmiş olsun. Kadın olmak zor işte. Her dert bizde.