Mukkperi Merhaba kızlar ben 7 hafta dört günlük gebeyim kısmetse yarın ilk muayeneye gideceğim .size şu sorum şu tavuktan ,etten ,balıktan tiksiniyorum yumurta olsun çoğu şey yiyemiyorum .doktora bunları söylesem hani bana bir vitamin verse en azından bunları yemediğim için desem garip mi olur ?ya da ne dersem verir ? bana çünkü bebeğin gelişimine ve benim için daha iyi olabilecek ilaçlar oluyor. bazen duyuyorum reçetesiz satılan vitaminler falan varmış siz aldınız mı ?( Decaviti falan kastetmiyorum zaten onu doktor veriyor)aldıysanız markası neydi doktora ne diyip aldınız daha doğrusu kendi başıma gidip eczaneden almak istemiyorum doktoruma da danışmak istiyorum çünkü
gamzosgamzos Mukkperi 12.haftaya kadar bebis sizden beslenmiyor zaten o yuzden genelde 12.haftadan sonra oneriyorlae vitamin
Deletedmom154 Mukkperi canim bana doktorum “ocean mummy” vitamin verdi içinde balık yağı,b12,d,c,çinko,demir,folik asit,omega3,selenyum içeriyor haftana uygunsa doktorun verebilir
Zkskdkdkxk Mukkperi balık yağı olan vitamin var ben ondan kullanıyorum maşallah bende bebekte güzel kilo alıyor
derya_erz Mukkperi Muaneye gittiğinde doktor sana ilk folikasit vericek kullan diye ilk 3 ay kullanıyorsun zaten bebek şuan senden besleniyor vitamin alıyor bende yiyemiyorum et kıyma türü şeyler ama ben hala daha vitamin ilacı almadım içmedim benim tek yaptığım şey sabah kahvaltı öğlen hafif yemekler akşam patates haşlaması turuyemekler yatmadan önce bol meyve ve süt ve şuan da çok şükür bir sıkıntımız yok halsiz değilim bebeğim 5 gün önde gidiyormuş yani aslında sen kendin vitaminli beslenirsen hiç bir sıkıntı olmaz meyve bol meyve 🙂
sedacelikss ben de vejeteryanım drum regenesis max önerdi balık yağı olduğu için içinde,onu da 12.haftadan sonra başlattı. 12.haftaya kadar sadece folik asit kullandım
sedacelikss sedacelikss tabii muhakkak kullanın doktorunuz da kullanmanızı söyleyecektir gebelik boyunca devam ediliyor aslında nerdeyse tüm vitaminlerin içeriğinde de var ama ilk 12hafta sadece folik asit olanı kullanıyorsunuz
poncikveannesii Mukkperi doktor folik asit vermedimş şu an kullanıyor olman lazım bende o haftlrda tiksindim hepsinden ve kilo bile veririsnz ama korkmayn zaten bebek yedklernzden beslenmiyor 12 den sonra veriyor vitamn ilacı
Mukkperi poncikveannesii hiç gitmedim hastaneye yarın ilk defa gidecem 8. Haftaya girmek üzereyim gerek var mı bu saatten sonra folik asit kullanmama?
poncikveannesii Mukkperi doktora bağlı gittiğiniz zaman sorun yinede belli olmaz onu doktor bilebilir