Nurss34 benim de normalde hiç adetim gecikmez, ben ketojenik beslenmeye başlamıştım, ve o kadar büyük bir beslenme değişimi benim üreme fonksiyonlarımı durdurmuş. Yumurtalamayı hissederim normalde hafif ağrım olur tek taraflı, o ay hissetmedim ama aklıma bile gelmedi. Adetim gecikti, 4 gün sonra test yaptım negatif, o zaman o kadar üzüldüm ki çocuk istediğimi net anladım. Sonra 10 gün geçti, eşime dedim ya test yanlış ya bende kist bişey var bu normal değil birlikte doktora gidelim. Eşim de çok heveslendi. O dönem kendi doktorum yeni muayene açıyordu henüz açılmamıştı ben de gittim şehrin en bilinen müthiş doktoruna. Kadın daha eski tahlillerime bakmadan, yeni tahlil istemeden adet gecikmiş ortada bebek yok ya bana direkt polikistik over dedi. Sonra test sonuçları çıkınca ben yine eski doktoruma gittim ama daha açılmamış yere. Allahtan kabul etti. Polikistik olma ihtimalin yok dedi üstüne de yumurtlama 2 gün önce olmuş dedi. Ben diğer doktora bakın işte şu gün ağrı hissettim yumurtlama var mı bi de ben ketojenik diyet yaptım diyetisyen arkadaşım onun etkileyebileceğini söyledi dedim, kadın %99.9 poli dedi yine. Ve hamile kalamazsın tüp bebek deyip duruyor. Sonra ben o ay yumurtlamadan 14 gün sonra eskisi gibi zamanında adet oldum. O dönem kendine güven, bedenine güven üzerine her gün yoga yaptım meditasyon yaptım, bedenim kendine gelecek, normal düzende devam edecek diye düşündüm. O ay hamile kaldım. Yumurtlama ağrısını hissettiğim gün ilişkiye girdik, o da tabi en büyük etken ama kesinlikle bedenini kendi haline bırakman gerekiyor. Büyük beslenme değişikliği yapmayın ☺️ Bi de dip not: tahlil enfeksiyon durumları vs baktır, bazı vitamin eksikliği ya da enfeksiyon durumları da engelliyormuş. Eski doktorum onları da istedi madem artık bebek istiyoruz diye.