Merhaba canım anneler ve anne adayları;
39+0’da 3.580 gram, 47 cm boy ile kızımıza kavuştuk. Ultrasonda kilosunun 3.800 - 4 kilo çıkması ve bebeğimin aslında 35 haftadan beri kanalın başına kafasını dayanmasına rağmen ilerlemesi, benimde bel ağrılarımın çok olması sebebiyle cuma günü doğum yapmak istedim beklemeyi tercih etseydik 41 belkide 42 haftayı bulacaktı kavuşmamız. Cuma günü öğlen yarışımızı yaptık, covid testi yapıldı, damar yolu açılıp kan tahlillerimiz yapıldı. Ameliyathane müsait olmadığı için akşam 17.00 da doğuma alındık, Spinal sezeryan oldum, Anestezi uzmanı beni sedye üzerinde oturtup belimi boyadı ve uyuşturucu iğneyi yaptı. İğneden 1 dakika sonra ayak parmak uçlarım uyuştu ve beni düz bir şekilde sırt üstü yatırdılar, sonrasında hemen uyuştum ve doktorum karnımı boyayıp işleme başladı. 3-5 dakika içerisinde kızımı gördüm temizleyip yanıma getirdiler. 30 dakika civarında benim dikişlerim atıldı ve odaya geldik. Ertesi gün akşama kadar her şey yolunda gitti. Sonrasında gazımı çıkaramadım ve inanılmaz sancılarım oldu.. mecburen bir gece daha kaldık. En büyük sorunum gaz oldu onun haricinde her şey muhteşemdi. Bugün taburcu oldum eve geldiğimde rahat rahat gazımı çıkardım dikişlerim ağrıyor ama ölümcül bir ağrı yok. Sütüm bu gece daha belirgin halde gelmeye başladı. Herkese hayırlı ve güzel doğumlar dilerim. Zor yanları tabiki var ama dayanılmayacak bir acı değil kendinizi korkutmayın, ameliyat esnasında gülerek sohbet ederek bebeğime kavuştum diyebilirim. Üşütmeyin 😍 aklınıza takılan bir şey olursa cevaplarım. Sevgiler.