Merhaba arkadaşlar. Gebeliğimin başından itibaren hep normal doğum istedim. Kızım 33. Hafta da boynuna kordon doladığı İÇİN doktorumla sezeryana karar kıldık. Genel anestezi diye istiyordum çünkü ameliyathane ortamında uyanık olmak beni çok korkutuyordu. Gelin görün ki doğuma 1 gün kala doktorumun iknası sonucunda spinal anestezi olmaya karar verdim. Hastaneye yatışım yapıldı sıramı bekledim. Doğumhaneye inerken korkum daha da arttı ve titremeye başladım. Hemşireler hemen sakinleşmem için gereken herşeyi anlattı konuştu benimle. Doğumhaneye girip masaya yatana kadar neler olacağı hakkında en ufak bir fikrim yoktu. İlk doğumumdu. Anestezi uzmanı geldi. Öne doğru eğilmemi söyleyip muayene etti. Ve iğneyi vurdu. Sinek ısırığı kadar BİLE hissetmedim. Hiç acımadı. Ayaklarım ısınmaya başlayınca beni yatırıp buzla uyuşmayı kontrol etti. Son hazırlıklar yapıldı doktorum geldi. Başlıyoruz dedi 10. Dakıka da kızım geldi. Sadece hissettiğim biraz baskı oda bebek çıkarken karnına bastırmam gerekiyordu dedi doktorum. Ne dikiş anında ne de başka bir anda ne acı ne de başka bir şey hissetmedim. Önce bebeğimi 20 dakika sonra da beni odama gönderdiler. Başlarda sütüm damla damla geliyordu. İyi ki göğüs pompamı yanımda götürmüşüm. 2 saate bir sağıp şırınga ile kızımı besledim. Doğumdan 6 saat sonda yürümeye başladım. İlk kalkma da dikişler çok acıyor ama yürüdükçe geçiyor. Gazınızı kolay çıkartmak İÇİN kayısı kompostosu kesin yanınızda bulundurun. Benim çok işime yaradı. Ertesi gün taburcu oldum. Şuan 10. Gündeyim çok şükür kendi işlerimi kendim yapıyorum. Kızımla kendim ilgileniyorum.