Yel Merhaba herkese 32 haftalık gebeyim acayip burun tıkanıklığım var ne yapabilirim? Yardımcı olun lütfen dayanicak gücüm kalmadı.sprey yada damla kullansam zararı olurmu
Polenpolen52 Yel canım çok su iç, sıcak suya bal cok az lımon sık, pekmez ye , burun içine su çekiyorlar falan ben yapmadm ama, doktora sor bence bır sprey muhakkak soyleyecektır
Nisann26 Yel 33 haftalık oldum canım ve birebir aynı haldeyim. Valla doktoruma sormadım, eczaneye gittim, doğal deniz suyu mu ne verdi, o rahatlattı beni, yine tıkanıklık var ama çok faydası oldu Buruna sıkılıyor 20 25 tl fiyatı
cukulataannesi Ben burun tıkanıklığından panik atak olan ve zamanında ameliyat olan biri olarak ilaçlardan önce ya okyanus suyu ya da bildiğimiz serum var ya onu öneririm. Burun bakımında artık uzman oldum bebek gibi baktım zamanında kendime. Şu an da tıkanmalarım başladı yine aynı yöntemi uyguluyorum. 5ml sırıngayla çekiyorum serumu. Beyaz lastik kaucuk gibi ucu var ya iğneyi oradan sokuyorum. Çekince zaten akmıyor tekrar. Sonra iğneyi çıkarıp enjeksiyonu sağ ve sol burnuma yarı yarıya genzime kadar hızla çekip sümkürüyorum (iğrenç gelebilir size kusura bakmasın kimse😄) sonra Ucu çıkmayan sağlam bi kulak çubuğuyla temizleyip yağlı ve zararsız bi krem sürüyorum ince tabaka. Kuruyup tekrar tıkanmasın diye. Ve güzel açılıyor🙆🏻♀️🥳
mervebuglemtkn Yel az önce beni de ağlama krizi tuttu sinirden geçmiyor hem tıkanıklık hem boğazda yutkunma zorluğu çok acıyor yutkunurken 😔 pastil sprey nane limon ballı süt herşeyi denedik eşimle tık yok
cukulataannesi Ha bir de ben Tekirdağ’da yaşıyorum memleketim Ankara ve 40 senelik Ankaralı olan ben 🤪 gitmişim 1 yılda Tekirdağ’ın nemli havasına alışmışım( vefasız ben 😂). Şu an Ankara’ya geldim ilk gün panik atağım depreşti burnum tıkanınca çünkü hava çok kuru. Hemen serumu yaptım. Ardından bir su bardağına kaynar su koyup içine limon sıktım peteğin üstüne koydum. Mis gibi uyumuşum. İlaçlardan önce deneyin derim.
Yel mervebuglemtkn of ya çok zor gerçekten napicaz bilmiyorum ben iladin burun spreyi aldım bikerede olsa fislaticam ya dayanicak gücüm kalmadi
mervebuglemtkn Yel sakınan göze çöp batarmis o kadar da dikkat ettik birşey olmasın diye nereden nasıl kaptim şifayı bilmiyorum + hapşırık ta eklendi son beş dakikadır ard arda ben neyse de bebeğe birşey olmaz inşaallah aklım onda hep yolun çoğu gitti azı kaldı sağ salim doguraydik bi 🤦
Aysegul354 Yel bu haftalarda herkez oluyor galiba 34 teyiz bizde 3 gündür geçmeyen burun yanması var. Tikanikda değil benim. Heleki agir kokulara maruz kalmiyayim nefessiz kalıyorum.
Bebikonun_annesi Kızlar bende aynı durumdayım geniz akıntısı burun tıkanıklığı ve boğazda batma yaşıyorum gecelerim mahvoldu kbb doktoruna gittim. Alerjik olduğunu ve hamilelik hormonlardan dolayı daha hassaslaştığını söyledi. Hamilelikten dolayı ilaç kullanamıyorum. Okyanus suyu önerdi o bana iyi geldi. Bence bi kbb doktoruna görünün derim öncesinde.
mom3516 mervebuglemtkn ben daha yolun başındayım o kadar sakındım dikkat ettim nerden aldıysam şifayı aldım burnum dehşet tıkalı okyanus suyu fayda etmiyor asla ne yolları denedim bana mısın demiyor bebeğe bişey olur diye de çok korkuyorum
mervebuglemtkn mom3516 biz 27 haftaligiz ilk defa böyle birşey yaşıyorum Allah yardimcimiz olsun pazartesi doktora gidicem bebeği merak ediyorum çünkü ben kötüyüm haliyle oda etkileniyordur diye düşünüyorum bilmiyorum. Ayaklarını felan sıcak tut bol bol yat dinlen