o1anneadayi Evet 23.haftamda kontrolümde yaptırdım, doktor kg olarak baktığında ideal demisti 60 ile kaldım 62.4 tüm riskli bir şey yok düşük doz yapalım istersen dedi 50 lik yaptik(kimi 75 lik şeker yüklemesi yaparak sonucu direk görebiliyor kimi 50 lil ile bakıyor duruma göre 100 yukluyor) şeker ile ilgilide doktora çıkmadan doktor banu çiftçi kitabına bakmıştım hafta hafta okuykrum oradan da bilgi edindim yükleme yapıldı ,açlık
referans aralığı 70-110 mg/dl sınır 88 bendeki değer 98.1.
tokluk 60 dk sonrası aralığı 70-140 mg/dl bende 163 cıktı bu tanima testiydi dedi biz tam 1 saat dolunca gittik 10 dk daha bekleseydik normal cikicakti çünkü eve gelince şeker cihazı vardı yakınımızın onunla baktık 120 cikt, cumartesi olduğu için öğlene kadar çalışıyor doktor o yüzden 75 lik yapmadi hafta ici 100 luge gittik carsamba günüydü 3 gün içinde yediğim öğünlere ek 3 dilim ekmek 1 çikolata vermişti karbonhidrat yükleyelim dedi çarşamba gittik önce kan alınırken cihaz da bakıldı 110 cıktı, sonrasında lab da cihaza verildi 94 cıktı yükleme olmadı birde 3 aylık kan şekeri için kan alındı onda da 4 6 arası değer 5.06 cıktı, dahiliyeye yönlendirdi beni diyet ve şeker cihazı için dahiliye öncesi tanıdığımız doktorla görüştüm değerleri gösterdim herhangi bir sknti yok dedi bana , zTen yediklerime dikkat ediyorum su ana kadar 2.5 aldım bebegin haftasına göre önde olması iyi beslendiği icin demisti , bende et tavuk balık sebze vs hepsinden yiyorum en başından beri , ekmek beyaz ekmek tüketiyorum gün içinde 3 4 dilim.sadece , tatli da ara ara yiyorum , hamur işi çok yemedigim için belkide almadım birde sürekli hareket halindeyim yürüyüş egzersiz her gün yapuyorum ev içinde de oturmayı çok sevmiyorum isleniyorum genelde , simdi aralık basi kontrolüm var o zamanda kan uyuşmazlığı asisi olucam ben ab - eşim 0+ , , sağlık ocağında ikinci tetanoz asim var 24 kasımda oraya da danışıcam burada vurpuyorsa burada olurum diye, siz yükleme yaptırdınız mi nasıl durumunuz ilerleyisiniz