Merhaba arkadaşlar sonunda bende doğurabildim ama ne siz sorun ne ben söyliyim 🤦🏻♀️ gerçekten güzel bir normal doğum hayal ediyordum öyle olacağına baya inanmıştım. Salı günü kahve lekelenmem geldi akşamına hastaneye gittim ne açıklığım vardı ne de bebek kanala girmişti ilk defa çatı muayenesi oldum ve moralim bozuk bir şekilde eve geri döndüm 39.haftada hiç umduğumum gibi değildi. O gece saat başı veya 2 saatte bir hafif sancılarım olmaya başladı sabah 6dan sonra akşam 11e kadar yarım saatte bir 20 dakikada 15 dakikada 10 dakikada sancılarım oluyordu ama çok aşırı düzensizdi ve giren sancı bana deli gibi acı çektirip kıvrandırıyordu dedim heralde doğum başladı kesin 5,6 cm açıklıkla yatırırlar beni dedik ve valizlerimizi bile koyduk arabaya akşam saat 11de tekrar hastaneye gittik ya birde bana ne desinler o kadar saat (16saat )çekip kıvrandığım acıya açıklık 1 cm tabi moraller yerlerde ağlaya ağlaya eve geri döndüm yine sabaha kadar 10 dakikada bir gelen sancıları çektim artık sancılarım başlayalı 25 saat olmustu ve ben aç ve uykusuz bundan daha fazlasına da dayanamam zaten gidip doktorla konuşacağım dedim sabah gittim hiç sıra falan almadan doktor bey aşırı sancılarım var beni ya suni sancıya alın yada sezeryana alın artık dayanacak gücüm kalmadı dedim. Doktor da bı kere asla ağrım var bana sezeryan yap diye birşey söz konusu olamaz yapmam zaten dedi 39. haftada bebeği suni sancıya da alamam eve git bekle dedi 1 haftan daha var dedi sancıdan öldüğümü göre göre he ille sezeryan dersen özele git yaparlar dedi bende geceden sezeryanı kafa koymustum zaten dünden razıyım çıktım devlet hastanesinden özele geldim gebeliğim boyunca sadece bir kere gitmiştim eşim baya karşıydı aslında özelde doğuma ama 30 saat çektiğim sancıyı acıyı gördükten sonra ağzını bile açamadı garibim 😩 özele geldik doğum sancılarım olduğunu en acil herhangi bir kadın doğum doktoruyla görüşmek istiyorum dedim tam da doktorumuz gişede oturuyormuş buyrun ben müsaitim dedi daha gelişinden belli doğum mu başladı falan dedi neyse girdik muayene etti bütün dertlerimi anlattım istersen sezeryan da yaparım ama normal doğum başladığı için hiç gerek yok sezeryana epiduralli normal doğum yapalım dedi tamam dedim. Asıl doğum hikayem burada başlıyor 😂 saat 1 gibi yatışım yapıldı hemen odamıza çıktık ( tabi bu aralarda sancılarım 10 veya 15 dkda bir hep devam ediyor ) kan, korona testi vs yapıldı damar yolu açıldı yaklaşık 1 saat sonra da suni sancı takıldı bı yandan da nstye bağlıyım ben panikledim suni gelince çünkü 30 saattir çektiğim sancıların daha siddetlisi gelecekti ki öyle oldu 2 saat falan da suni sancı çektim eşim sağolsun bel masajları gerçekten çok önemli açıklık yanlis duymadiysam 5 yada 6 cm açıklıktan sonra epidural verdiler sonra gelip beni tekerlekli sandalyeyle aldılar epidural yapılacak artık diye ben sevinçten havalara uçtum sancılar kesilecek diye sonra gittik omurilikten iğne yaptılar sanırım kendini hiç kasma diyip 10 dk falan sürdü sonra kalçamda, bacaklarımda falan bı sıcaklık hissettim baya bir karıncalaştı ama dokununca hissediyordum. Odaya geldik alt muayeneyle suyum patlatıldı ebe elini soktu ama çubuk falan değil ama hissetmedigim için sadece baskı hissettim damar yolundan da rahim inceltici ilaç verildi o ilaçtan gözüm karardı başım döndü yarım saat kadar titredim ve sarhoş gibi saçmaladım. Herşeyin bitmesine yaklaşık 1 saat kalmıştı 8,9cm açılınca bana ıkınman gelince söyle dediler gelip gidip alttan kontrol ediyorlardi ama ben sadece Baskı hissediyordum onun haricinde acı sıfır bebeğin kafasını tutuyorlardı gözüküyordu falandı derken benim hiç ıkınmam gelmedi açıklık 10 cm oldu hemen alalım dediler gittik dogumhaneye beni kucaklayıp çıkardılar bacaklar uyuşuk olduğu için sonra kasıklarımda çook hafif ağrı hissetmeye başlayınca ıkın dediler yaptım yapmasına ama baya bı zor oldu ebe göbekten destekledi ama o destek çok zormuş ölüyorum sandım gözlerimde boynumda vücudumda her yerimde kılcal damar patlamış benek benek olmus bağırmaktan. Benim son bir ıkınmam ebenin de son bir göbek baskısı derken bebişim saat 5 bucuk gibi dünyaya geldi hatta göbek bağı kesilmeden çişini kakasını bile yaptı 😂 şuan yanımda yatıyor melek yüzlüm 🌺 Allah bu epiduralli doğumu çıkarandan razı olsun yapın yaptırın 🙈 çok aşırı uzun oldu ama gerçekten benim için de aşırı uzun ve zorlu bir doğum oldu sormak istediklerinizi vakit buldukça cevaplayabilirim 🥳💕