Mrymmstf Hamilelikte reflü sorunu yaşayan varmı ? Boğazımda bir yanma hissi oluyor asitten dolayı ve çok rahatsız edici gercekten Varsa ne iyi geliyor lütfen bilgilendirir misiniz ?
Kubra2401 Mrymmstf Ben çok zorlandım. Şuan 38. Haftaya girdik gerçekten hamilelikte beni en çok zorlayan şeylerden biri oldu. Resmen mide yanmasından deli gibi evin içinde dolandığımı biliyorum. Günüm zehir oluyordu. Ne yesem zehir oluyordu bana. Uzansan geçmiyor otursan geçmiyor ne denesem geçmiyor. Ayy sanki bazen su içiyordum ya diyordum kesin midem delinmiş. Su içerken bile acı çekiyordum böyle sanki yaranın üstünden geçiyordu o su. Hala da devam ediyor. Hiçbirşeyi rahatlıkla yiyemiyorum sonrası hep kötü. Ben herşeyi denedim canım bana iyi gelen ılık süt. Gerçekten başka ne denediysem onun kadar olmadı. Birde çubuk kraker biraz dindiriyor yanmayı. Mide yanman başladısa sütü dene inşallah iyi gelir sanada
Zynp44 Mrymmstf ben ülser hastasıyım sürekli kusuyordum şimdi geçti sayılır yeni yeni düzeliyo gibi. Ben asiti çıkaramıyordum o kadar kusmama rağmen mahvoluyordum hastanelik en son bal denedim öyle asit olduğunu yandığını hissersem hemen 2 tatlı kaşığı bal yiyorum hem mide yanmama hemde asite iyi geliyor baldan sonra bir müddet bekleyip su için bir bardak asit olunca hemen asit kusuyorum parmak atıp. Yani ben çözümü böyle buldum isterseniz bal yemeyi deneyin
Ece003 Mrymmstf benim hamilelikten öncede reflü vardı şuanda deli gibi sabah akşam midem yanıyor 20. Haftadan beri az önce burada karbonatlı su işe yarıyor diye okudum denedim ve gerçekten işe yarıyor bir zararı olduğunu sanmıyorum araştırdım tavsiye ederim sizede iyi geliyor ben bir tatlı kaşığı karbonat koydum soda etkisi yarattı
Mrymmstf Kubra2401 şimdilik yemek yerken yafa bir şey içietken sorun yaşamıyorum midemden boğazıma doğru bir ait geliyor gibi ve boğazım yanıyor sanki gegirmek ister gibiyim ama olmuyo ve boğazıma yanma hissi veriyo acaba acı yemek tetikliyormuydu sizde
kutlaym Kubra2401 sanki benim hamilelik dönemimi anlattınız, 37 bitiyor benimde, cam parçası yutmuşum gibi. Bazen soğuk sütte işe yarıyor, yastık aşağıda kalınca sütün de işlevi olmuyor, neyse ki şükür az kaldı 🥲
[silindi] Zynp44 bendede asit olusuyor ve istifra ediyırum gaviscon ve prilam kullanıyorum ama faydasız. Uzanamıyorum sabki orda bi ateş topu olusuyor ve istfra ederek rahatlamazsam mahvoluyorım 😔
Mrymmstf [silindi] bende o durumdayım istifa edesim geliyo ama etmemeye çalışıyorum uzanınca dediniz gibi boğazım yanıyo doktorunuz mu önermişti o ilaçları
Zynp44 [silindi] aynen bende o durumda asiti çıkarmazsam duramıyorum artık saçımı başımı yolacak kıvamda olduğum çok oldu balla çıkarttım hep asiti. İnşallah işe yaramıştır sizde de
[silindi] Mrymmstf evet doktorum önerdi. Zofer prilam rennie gaviscon nexium hepsini dönüşümlü kullandım ama artık sanırım bagısıklık kazandım bi işe yaramıyor 🙆🏼♀️
Kubra2401 kutlaym Evet ya yastık olayıda doğru. Az kaldı benimde tek tesellim. İnşallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız bu anıları güler hatırlarız🤲
Ravza_Nur Bende de aynı sorun var ama doğal yolların etki edeceğini düşünmüyorum. Ben GAVİSCON diye bi ilaç kullanıyorum zaten hamile reflüsü için verilen bir ilaç. Doktoruna sorarsan da kullanmanı onaylayacaktır boş yere eziyet çekme içiyosun anında rahatlıyosun miiisss 🥰
[silindi] Zynp44 korkudan yemek yiyemez oldum artık. Az yiyorum mideyi çok yormuyorum bide 8 den sonra bişey yemiyorum Yersem bulantıdan uyuyamıyorım 😔