BahtiyarDeryaVatansever Merhaba , öncelikle nereden başlayacağımı inanın bilemiyorum buradaki doğum hikayelerini okudukça bi gün bende yazabilecekmiyim diye çok düşünüyordum hatta bazen hiç doğuramıcam hep hamiş hamiş gezcem gibi geliyordu. Hamilelik süreci uzun ve zor bi süreçti bizim için İlk 4 ay mide bulantısıyla geçti tam iyiyim derken 2 li tarama testinde down sendrom riskimiz yüksek çıktı tahlil test sonuç derken ( tahlilimiz temiz çıktı nift testi yaptırmıştım) bu dönem böyle geçti hamileliğimin başından beri ne düşük tehlikemiz oldu nede erken doğum riskimiz vardı en başından sonuna kadar hep günde 1-2 saat yürüdüm artık son dönemlere doğru 32 .haftamdan sonra yarım saat bir saate düşürdüm yürüyüşleri ama evde de hep ayaktaydım hiç oturmadım hep ayakta geçirdim hareket halindeydim. Ve doğum hikayemiz 30. Haftadan itibaren bebeğim aşırı kasılıp sertleşiyordu ve sancılarım oluyordu çok nadir günde 1 yada 2 kere ve çok sık idrara çıkıyordum ama 5 dk bire düşmüştü idrar sıklığımız doktorum normal yalancı sancılarımın artık olabileceğini söyledi ultrasonda bebek baş aşağı pozisyonu henü almamıştı korkulacak birşey olmadığını söyledi ve 35. Haftamda kontrole çağırdı 04.08 de kontrolüm vardı ama 01.08 de benim normal adet sancısı gibi ağrım başlamıştı çok hafif olduğu için doğum habercisi olabileceğini hiç düşünmemiştim ayın 2 sinde yine aynı adet sancısıyla uyandım gece 4 gibi sonra uyumadım eşimi kaldırdım 7:20 geçe işe gönderdim 7:30 da suyum geldi az bişi ama ben lavaboya gittiğimde farkettim geldiğini hissetmemiştim 1 çay bardağı kadardı sonra üstümü değiştirdim 4 kere aynı şekilde suyum gelmeye devam ediyordu anladım artık suyumun geldiğini ve duşa girdim çıktım kanamamla birlikte suyum geldi bacaklarımdan aşağı boşalmıştı o sırada artık eşimi aradım saat 9.30 olmuştu artık üstümğ kuruladım giyindim eşimle ablası yolda geliyorlardı ve bende doktorumu aradım hemen gitmem gerektiğini yapabileceğin başka bişi yok dedi saat 10.30 hastaneye gittiğimde hala daha suyum geliyordu doktor çatala çıkardı çatı muayenesi olmamıştım hiç çatı muayenesi yaptığında hala suyum geliyordu normal herşey dedi suyun geldiği için doğum heran olabilir dedi normal mi sezeryan mı dedi bebekte risk olmadığı sürece normal doğum dedim yatışım yapıldı hiç açıklığım yoktu Sancılarımı takip etmeye başladık 10 dk bir 5 dk ya Sonra 3 dk düştü açıklığa bakıldı 3 cm denildi epidural istedim fakat daha önce geçirdiğim riskli bi hastalıktan dolayı yapmak istemediler ve sezeryan olmamda mümkün değildi bişiler yemiştim karnın acıkana kadar zaten normal doğuracaksın dedi anestezi doktoru ile kendi doktorum derken saat artık gece 10 da 6-7 cm gece 1de 7-8 cm sancılarım çok sıklaşmıştı ama sancınız ağrınız oluyor ama inanın hiçbiri öyle gözünüze gelmiyor normal süreçmiş gibi geliyor geçiyor 3 te doğum olur dediler 2 de açıklığım 8-9cm olmuştu be doktorum ıkınma hissi geldiğinde ıkın dedi ebeye haber veriyordum 10 cm olmuştu açıklığım amasuni sancı verdler ıkınma hissi gelsin diye doğumhaneye çıkmadan odamda ıkına bildiğim kadarıyla kuvvetlenene kadar bekledim ve doğumhaneye 03.45 te alındım 4.03 geçe 4- -5 ıkınmada minnağım doğdu fındık kurdum kordonunu kesmeden daha minnağımı verdiler ya kucağıma onun ağlama sesiyle yeniden bende doğdum bende anne olmuştum artık annem anneem diye diye ağladım ameliyathane kapısında eşimi anmemi kayınvalidemi görünce daha çok ağlamaya başladım. Bebişim 03.08 de sabah 4.03 geçe 35 hafta bir günlükken doğdu 2865 gram 51 cm di erken gelmişti biraz emzirdikten sonra yeni doğanda oksijen verildi hırıltısı vardı inlemesi var ciğerlerinde bi sıkıntı varmı diye bakıldı film çekildi tahlilimiz temiz çıkınca ogün akşam 5 te taburcu olduk çok şükür binlerce kere şükürler olsun sağ salim atlattık gerisi sizin başınıza inşallah. Dirayetli olun biz çok çok güçlüyüz normal doğumdan korkmayın Allah hepimize o gücü vermiş diye düşünüyorum öyle yaratılmış olduğumuzu biliyorum inançlı olun ben yaptıysam herkes yapar normal doğum vala bak😀Buda bizim doğum hikayemizde darısı siizin hamişlerin başına bi avazda kurtulmayı nasip etsin rabbim. Çok uzun oldu biliyorum hakkınız helal edin bi nebze yardımcı olabildiysem ne mutlu bana sorularınızı cevap verebilirim elimden geldiğince...
Tuba7785 BahtiyarDeryaVatansever rabbim sağlık li ömür versin evladıniza gözünüz aydin 😀 birşey sormak istiyorum doğum anında bebeginiz hala tersmiydi yoksa dönmüşmuydu?
essrasr BahtiyarDeryaVatansever maşallah haftasına göre kilosuda boyuda çok iyi iki üç hafta daha dursa bebeğiniz sizi zorlayacaktı belkide annesine kıyamamış maşallahhhh darısı başımıza♥️♥️♥️
BahtiyarDeryaVatansever Maya1903 Teşekkür ederim . Allah böylesi mutluluğu bitün annelerimize nasip etsin...
BahtiyarDeryaVatansever YasinMerveYaln Saol canım Allah sizede nasip etsin çok ama çok bambaşka bi duygu dünyanın en güzel mutluluğu..
YasinMerveYaln BahtiyarDeryaVatansever evet canım biliyorum iki buçuk yaşında bi oğlum var bende onu normal yaptım şimdi de 38+0 dayım hayırlısıyla buda gelseydi 😇😁
BahtiyarDeryaVatansever YasinMerveYaln Allah bağışlasın maşallah ne mutlu size ikinci kere aynı mutluluğu tadacaksın. Sağ salim kucağına al bebeğini inşallah🙂
BahtiyarDeryaVatansever elifnelifnaz Dikişim var biraz ne hissediliyor kesik atarken ne de dikilirken korkulacak hiçbişi yok inanın bambaşka bi duygu sancı dikiş kesik düşüncek haliniz kalmıyor herşey olup bitiyor🙂
BahtiyarDeryaVatansever Tuba7785 Hastaneye gittiğimde açılmam hiç yoktu bebek baş aşağıdaydı ama Kanala girmemişti daha yukarıdaydı karnım açılma oldukça aşağı düştü biraz biraz ıkknmayla ebenin yardımıyla kanala girdi bebişim🙂
BahtiyarDeryaVatansever essrasr Saol canım darısı başınıza inşallah doktor normal doğum yapamazdın 2-3 hafta daha dursaydı dedi kısmet böyleymiş bizimde:))
Rumeysaylz BahtiyarDeryaVatansever Anne olmak çok zor zanaat saatlerce çekilen sancının ardından kavuşmak evlada ne kadar güzel Allah size bağışlasın yavrunuzu 🙏 sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat olur inşallah 😍 Darısı da bizlere olsun
Aleynaozkayaa BahtiyarDeryaVatansever allah analı babalı büyütsün maşallah❤️ Bizde bugün 35 olduk 🙈 kaç kilo dokdu meleginiz
Nananusha BahtiyarDeryaVatansever boyle hikayeler okudukca dogum korkumda yok oluyo kesinlikle normal dogum yaptiricagim bende en son noktaya kadar direnicegim Allahin izniyle. cigerleri galan acilmismiydi kacinci haftadan vuruldu ciger ignesi .bu arada cok cok hayirli olsun canim
BahtiyarDeryaVatansever Nananusha Hastaneye yattığımda iğne vuruldum 35.haftada . Allah herkese bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Herkes yapabilir hiç korkulacak bişi yok. Allah sizede nasip etsin .