Öncelikle Allah’ım hepinizin yavrularını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.benim hikayem biraz uzun zor bir yolculuk oldu benim ve meleğim için.hamile birini görünce gözlerim doluyor dua ediyorum sağlıkla alsın kucağına diye yaşadığım zorluklar sıkıntılar geliyor aklıma 😢.
Şimdi hikayeme geçim 🥰 ilk gebeliğim düşükle sonuçlandığı için çok tedirgin ve stresli bir hamilelik geçirdim hep yüreğim agzimdaydi birşey olurmu korkusu hiç çıkmadı içimden ama 25.haftaya kadar çok kolay ve rahat bir hamilelik geçirdim bulanti,tiksinti,yorgunluk,halsizlik.gibi sıkıntılar çekmedim çok şükür 🙏.hamilelik bu kadar kolaysa 10 tane dogururum diyordum.ta ki detaylı ultrasona kadar 🙂 detaylida doktor rahim ağzında kısalık olduğunu söyledi 25 mm ölçtü sınırda olduğunu ve rahim ağzının yumuşadıni söyledi sıkıntılı günlerde başlamış oldu.ciğer geliştirici igneler ve progestan ignelere başladık ve yatak istirahati verdi 2 hafta kadar çok dikkat etmeme rağmen 27.haftada rahim ağzı kısalığı 17 mm e düştü artık yataktan hiç cikmamam gerekiyordu rahim ağzının sıfırlandığini her an doğumun başlaya bilecegini söyledi doktor.bu arada doktor değiştirdik bir tavsiye üzerine başka doktora gittik 2.bir gözün görmesini istedik tabiki değişen birşey olmadı daha çok korkuttu bizi bu akşam bile dogura bilirsin dedi.😟 Biz çok şükür 31.haftaya kadar geldik.tabi pskolojim alt üst olmuştu 31.haftada kontrole gittiğimde rutin kan ve idrar tahlili verip sonuçlar geç çıktığı için beklemeyip eve gittik eve vardigimizda doktorum aradı yarın sabah acil gelmemiz gerektiğini idrarda protein kaçağı olduğunu söyledi ben duyar duymaz tabi bunun ne demek olduğunu bildiğim için happymom sayesinde gebelik zehirlenmesi olduğunu biliyordum buradaki bütün konuları takip ediyordum çünkü az çok bilgim vardı sabah hastaneye gittiğimizde doktorum beni kanuni eğitim ve araştırma hastanesine yönlendirdi labaratuarlari daha iyi olduğu için oradaki sonucuda görmek istedi.uzun bir kan,idrar tahlil bekleyişinden sonra beni gözlem amaçlı yatiracaklarinı tansiyon takibi yapacaklarını söylediler ve 24 saatlik idrar toplanicakti yatisim yapıldı 24 saatlik idrar sonucunda protein kaçağı çok yüksek çıktı ama tansiyonlarim normaldi.tabi bu arada böbreklere ve karaciğer enzimleri ne sürekli bakılıyordu.10 gün boyunca hastanede yattım tansiyonum hiç yukselmedi ve taburcu oldum.ozel hastanedeki kendi doktorum sık takip ettiği için 3 günde bir hastaneye gidiyordum protein kacagim hiç dusmuyordu doktorum bu durumun böbreklerime ve karacigerime zarar verdiği için 36.haftada beni sezeryana almak istedi 13.kasima randevu verdi sezeryan için diyalizlik olmanı istemiyorum dedi böbrek genişlemeside vardı bu arada 🥴 13 kasıma kadar 3 günde bir nst’ye baglanmami istedi.29 Ekim günü nst için gittiğimde sancılarım çıktı 100 lere vuruyordu ama ben kasılma olarak hissediyordum.doktorum daha fazla bekleyemeyiz 1 Kasım pazartesi alalım bir aksilik olmazsa (aksilikten kasıt bebeğim başı çok asagidaydı kanala girmişti) biz eve dönüp acil çanta hazırlamaya başladık bu arada ağrılarım artmaya başladı pazar gecesi saat 1 de hastaneye gittik nst’bagladilar sancılar düzenliydi bebeğin başı asagidaydı ama açıklık yarım parmak kadardı.doktorumu çağırdılar sabaha karşı 6 gibi doğuma alındım.spinal sezeryan oldum.bebegimi kucağıma alamadim yoğun bakıma çıkarılmıştı.2.590 Gr doğdu benim kuşum.solunum sıkıntısı ve enfeksiyon olduğu için 10 gün yoğun bakımda kaldı 3.720 Gr ile taburcu oldu biraz obez bir kuş 😁 şimdi kollarımda çok şükür.simdi biraz tavsiyelerde bulunucam.🙃
Öncelikle sezeryan ile baslim.
Bana sorulmadi spinal mi istersin diye ameliyathaneye girince çok panik ve stres oldum ağlamaya başladım sakinleştirici yapıldı.sonrasını hayal meyal hatirliyorum ayıktım ama çevremde olup bitenin bilincinde değildim çok az ayrıntı hatırlıyorum.sondayi kesinlikle anesteziden sonra taktırın odaya sizi hazilamaya geldiklerinde söyleye bilirsiniz.odaya çıkarıldıktan sonra inanılmaz ağrım oldu beni bayiltin diye ağlıyordum yaptıkları ağrı kesici igneler işe yaramadı serum takıldı ondan sonra biraz rahatladım.ilk yürüyüş çok zor ama Bebegimi görmeye gideceğim için çok hevesle kalktım bu beni motive etti.gaz çıkaramadığım için 3 gün kaldım hastanede çok fazla ilaç ve lavman yapıldı ama sonuç yok mide krampları ve omuz ağrısı çok zordu.( İmkani olan normal doğursun 😁) eve geldikten sonrası annem yanımda olduğu için zorlanmadım elim ayağım oldu bebeğim yanımda olmadığı için pskolojik olarak çok zordu ağlama krizlerim oluyordu.10 gün boyunca sadece 3 kere gosterdiler hergun telefonla arayıp bilgi alabiliyordum.sütüm hemen gelmedi ama hep sagdim 3 saatte bir sagiyordum 3.gun geldi 3-4 damla mutluluktan ağladım bebeğime süt götürmem lazımdı çünkü.😔 pes etmedim hep sağdım şimdi çok şükür güzel geliyo.hastanede benimle eşim kaldı çok rahat ettim onunla manevi desteği çok büyüktü o süreci eşimle geçirmek daha iyi geldi.🥰 Kronolojik olarak biraz karmaşık olmuş olabilir ama kafamı ancak bu kadar toplayabildim.sonuc olarak ben kuzumu kucağıma aldım sağlıkla darısı hepinizin başına inşallah hepiniz icin dua ediyorum. biraz uzun oldu sorunuz olursa cevaplarım.