Happygirl10 Aras minel Kuran'da -de,-dan eki olarak geçiyormuş . Türkçede anlamı cennetteki inci tanesi . Bu ismi tek başına kullanmak değil de mesela minel nur ya da belis minel olabilir..
Suna Benim eşimde aynısı Kuran'da olsun güzel anlam tasisin diye bir çok ismi kabul etmedi 😂 bizde en son Amine ve Meva isminde kararsız kaldık ve MEVA ♥️ ya karar verdik çünkü anlamı çok güzel Kuran'da da geçiyor anlami da cennet ismi meva cenneti Salih ve Saliha olanların girdiği cennet diye geçiyor bizde kızımız salihalardan olsun hayırlı evlat olsun ve kendi cennetine girebilmeyi nasip etsin Allah diye böyle niyetlenerek koyduk 😊 ve genel anlamda çok duyulmamış bir isim
momy_ Ncye liva,sidre,elvan📍Hatice ismi kuran-ı Kerim’de geçen fakat “taş anlamına gelen bir isim.Ne amaç ve niyetle koyulduğu elbette önemli ama iyi araştırmak lazım.Arapça diye her ismin seçilmesi uygun değil👍🏻🌸
Asenam Ncye Ledeyna da kur-an geçiyo anlamı Allah’ın huzuru demek miş benim bi arkadaşım kızına bu ismi verdi
Oyakubra Kızım olsaydı adını Eslim Liya koyacaktıK. Eslim Allaha teslim olmak,Liya ise sabrın en güzeli demek ama gel gör ki cinsiyetimiz Erkek :)
sbatnn Ncye Kuran da ismi geçen tek bayan ismi hz. Meryem dir. Diğerleri isim olarak degil hiye (o) olarak anlatilir 😊
Sisi Adalina elfinin anlami biraz karisik geldi yalniz bana ele avuca sigmaz kucuk cinlere ait vb tarzinda bir anlami var. Bilmiyorum yanlis mi gordum ama
Adalina Sisi sanırım yanlış bir kaynaktan baktınız benim eşim hocadır ve elfinin anlamı evet ele avuca sığmaz demektir fakat kuranda kullanıldığı bir çok yer vardır cinlerle bağlantılı herhangi bir anlam içermez biz elfin Nisa koyduk yeğenime Nisa kadın demek elfin Nisa olunca ele avuca sığmayan küçük kız anlamına geldi gibi 😊
momtobe8 Bende Kuran’da geçen bir isim istiyordum ama düşününce arapça yazıldığına göre arapça her kelime Kuran’da geçiyordur. O yüzden mantıklı düşününce Kuran’ın Türkçe mealinde geçen bir kelime koymak da olabilir gibi geliyor. Yani mesela minel kelimesi bildiğin -den -dan eki oluyor. Çocuğunuza isim bile olmayan bir ek ile çağırıyorsunuz. Bilmiyorum garip bir durum oluyor sonunda.
deletedmom321 Adalina saygı duyarım düşüncenize ama dikkatimi çekti yazmak istedim. Koymuşsunuz elbette değiştirilmez artık. Ele avuca sığmaz küçük kız değil de ele avuca sığmaz kadın oluyor anlamı ve bence hiç hoş değil. Neticede kadın dediğin oturaklı asaletli olmalı. Siz çocuğun isminden daha uygunsuz bir sıfat vermişsiniz :/ ben yanlış buldum doğrusu