Merhaba arkadaşlar 9 aydır bende sizin gibi forumda ama güzel ama olumsuz doğum hikayeleri okuyarak hem korktum hem heveslendim. Bugün nasip oldu ve bende yavrumu kucağıma aldım sonunda ve sizlere yazmak istedim. 40+3 de bebeğin 4 kiloyu geçmesi ve iri bebek olmasından dolayı drum normal istiyorsan artık denemeliyiz dedi. Sabah 9:30 da suni sancıyla başlayan doğum maceram akşam 20:30 yavrumu kucağıma verdiklerinde bitti. İlk 3-4 saat adet sancısı gbi ara ara sancılar çektim diyebilirim aylardır okuyup korktuğum suni sancı beni hayal ettiğim gibi mahvetmemişti. Sonra 2 saatte bir 1 cm açılma başladı öğleden sonra 5 gibi 4 cm açıklıkla dr müdahalesiyle suyumu patlattılar ve sonra kendi sancım başladı. Suni durmayan ama plates topuyla sıcak duşla vs ağrılarını karşılayabildiğim seviyedeydi kasıklarıma yoğun baskı yapıyordu ama kendi sancım belden vurdu ortalama 2 3 dk da bir 30 snye kadar sürüyordu top üstünde zıplaya zıplaya derin nefesle 7 ye kadar idare edebildim evet kolay değil ama emin olun korktuğum seviyede değildi kuran dinledim eşim sürekli belime masaj yaptı abartmıyorum sancının geçtiği o 2 dklık rahatlama sıfır sancı oluyor uyukluyorsunuz rabbim resmen anneye dinlenme veriyor. Son bir saat giderek şiddetlendi nst 110 u geçmişti benim top üstünde zıplayacak halimde kalmamıştı ama en iyi sancı karsılama yöntemide bnce buydu. Ortalama 4 derin nefesle geçiyordu ama bekledikçe ağrı eşiğimde mi düştü bilmiyorum o son yarım saat sancıysa diğerleri rutin adet ağrısıydı. Dayanamayıp epudural istedim acıklığımın çok iyi olduğunu gerek olmadığını söylediler ama ben dayanamayıp ısrar ettim. Epudural için oturmaya çalıştığımda makatta aşırı yoğun bir baskı vardı oturamadım üstüne ben büyük tuvaletm sanıyordum meğer bebek makata vuruyormuş epudural yapıldı 5 dk sonra dr kontrole geldi ki açılmam 9 cm olmuş saatlerce 5 cm açılan rahim yarım saatte 4 cm daha açılmş ve bebek aniden girişe inmiş. İlk kez ıkınma sancısı geldi dr önce ıkın bi bakalım dedi ama bebeğin kafası nerdeyse gelmişti ki sakın ıkınmaaa die beni yatakla doğumhaneye aldılar çatala çıktım 2 güçlü ıkınma istediğini gerçekten söylediklerini dinleyerek çok güçlü karşıladm ve 3. Ikınmaya gerek kalmadan ortalama 5-7 dk da hayatimın en büyük rahatlamasını yaşadım ve bebişimi göğsüme bıraktılar🌸 ilk doğumda 4 kg üstü boyuda uzun bir bebek olduğundan azda olsa kesi olmuş benim en korktuğum şeyde buydu ama hissedilmiyor bile ne keserken ne dikerken sadece drun ne yaptığını bildiğim için kendimi ara ara fazla sıkıp işi zorlaştrmış olabilirim😬 tentene temas ilk emme derken odaya yarım saat sonra kucağımda kendim götürdümaüzım sızımda yoktu giyinip süslendik lohusa moduna hemencik grdik yarın sabahta çıkacağız inşş🙏🏻🌸 rabbim tüm doğum yapacakların yardımcısı olsun inşş o korkunç hikayeleri dinlemeyin gerçekten her doğum kendine özelmiş benm serüvenmde kolay değil ama kötü de değildi siz iyi olacağına inanırsanız öylede oluyor ne eksik ne fazla benm öyle oldu