Selamunaleyküm güzel anneler
Doğumum Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesinde gerçekleşti. 🌿
Birazcık uzun oldu, ben hep merak ve heyecanla okurdum bana da yazmak nasip oldu. Sorusu olanlar lütfen sorsun detaylı cevap veririm. 😌❤️
- Haftadan beri temizlik yaparken yerleri elle silmeye gayret gösterdim. Bu bebeğin kanala girmesine sebep oluyormuş. Bol bol hurma yedim günde ya 5 ya da 7 tane. Pilates topunda beni yormayacak ama bebeğin gelişini kolaylaştıracak hareketler ile spor yaptım. Bu süreçte cinsel ilişki meselesi insanın aklında hep soru işareti olarak kalıyor. 36. Haftadan sonra Haftada 2-3 defa korunmasız yaşamışlığımız oldu hiçbir ağrı sızı olmamakla birlikte bir zararını da görmedim. 39+3te küveti sıcak su ile doldurup 45 dk kadar içinde oturmuştum ki sabahına nişanım geldiii. 🌸 Ebemiz ile görüştüm. Ben evde doğum yapmak istiyordum ve bekleyeceğimizi nişan gelince bazen bir günde bazen günler sonra doğumun başladığını söyledi. Beklemeye koyulduk bu süreçte sosyalliğimden bi şey kaybetmedim ki 39+6 evimizden epey uzakta bir semte kahvaltıya gittik ama ben yine de hazırlıklıydım. 🙈 En azından yanıma depend almıştım suyum gelirse zor durumda kalmamak adına.
Kahvaltıdan dönüşte akşam yine küveti sıcak su ile doldurup bi saat kadar içinde oturdum. Ve çıkıp uyudum. Sabaha kasılmalar ile uyandım. Tam düzenli değildi. 12-9-11-10 dakikada bir 40 saniye sürüyordu. Kasılma geldikçe uyanıyor gittiğinde hemen uykuya dalıyordum. Artık düzenli bir şekilde kasılmalar net 10 dakikada bir gelmeye başlayınca eşimi uyandırdım. Kahvaltı hazırladı ve kahvaltıdan sonra bebeğimizin dolabının kapaklarını takmak için odaya gitmişti ben de onun yanına gideyim derken birden aşırı sıkıştığımı fark ettim. İdrarımı tutamadığımı sanmıştım. Koşarak tuvalete gittiğimde bir de ne göreyim suyum geliyordu ve rengi yeşildi, yani oğlum içeride kakasını yapmıştı. Ebemizle tekrar iletişime geçtim. Evde mekonyumlu da olsa doğum yaptırdığını fakat yoğun bakım ihtiyacı olma ihtimalini göz önünde bulundurmamız gerektiğini eğer bebeğin hareketleri iyi ise endişelenmemem gerektiğini ve gidip nst çektirmemin faydalı olacağını söyledi. Fakat ben bu riski göze alamadığım için sevgili ebemizle yolları ayırmaya karar verdik. İstanbul Başakşehir Çam-Sakura Şehir Hastanesine gitmeye karar verdik. Çünkü sürekli kontrole gittiğim özel hastanede yoğun bakım ünitesi yoktu. Eğer bebeğimin durumu riskli ise yine o hastaneye yönlendirilecekti. Bizde tercihimizi direk şehir hastanesinden yana yaptık. Bir de ben normal doğumu çok istiyordum. Kontrolde olduğum hastaneyi aradığımda sezaryen olma ihtimalimin daha yüksek olduğunu söyledikleri içinde şehir hastanesini tercih ettik. İyi ki.. evet doğum sürecimde ki en büyük iyi ki şehir hastanesine gitmiş olmamdır. Biz alelacele hazırlanıp şehir hastanesine giderken hüngür hüngür ağlıyordum ya bebeğime bi şey olduysa ya olursa diye. Bir yandan da sancılarım geliyordu dayanamıyordum. Acilden direk giriş yaptık ve beni nstye bağladılar. Elhamdulillah oğluşumun kalp atışları iyiydi. Fakat doğumun hızlandırılması gerekiyordu çünkü riskli bi durumdaydım. Bebeğim kakasını yapmıştı yemişte olabilirdi. Direk doğumhane dedikleri herkesin özel odasında doğum yaptığı bebeğinin odadan dahi çıkmadan bütün bakımlarının yapıldığı harika bi odaya alındım. Yanıma ise ablam geldi. Refakatçi olarak ilk yazılan kişiden başka hiçbir şekilde başka birini almıyorlar ve eşleri sadece bebek doğduğunda yanınıza alıyorlar kısa bir süre. Mahremiyet açısından bu şekilde davranılıyor ve bu bile takdire şayan 👏🏻 suni sancı almak hayli zor bi süreç. Ama bebeğim için almak zorundaydım. Ciddi anlamda can yakıcı kasılmalar oluyor bedeninizde. Hastaneye giriş yaptığımda açıklığım 3 cmdi. Suni sancı ile 6 saatte tam açıklık ile doğumum gerçekleşti. Açıklık tam olduğu zaman sancıları çektiğim yatağı doğum yapılacak pozisyona ve şekle getiriyorlar. Odadan hiç çıkmadan her şey bulunduğunuz odada gerçekleşiyor. Büyük lüks 😌 Bebeğim doğar doğmaz ağzında kakası olduğu için kordonu hemen kesip bakımlarını yapmak için yanımda ki bakım masasına aldılar. 😍 Elhamdulillah ki yutmamıştı. Yoğun bakıma girmedi, sapasağlam doğdu yavrum. 😌 birazcık yırtığım ve dikişim vardı. Dikişler yapılırken bebeğim hep yanımdaydı. Hiç gözümün önünden ayrılmadı. Oda temizlendikten sonra ablamı tekrar yanıma aldılar ve eşimde geldi. Yarım saat kadar durup gitti. Ertesi gün çıkışımız yapıldı. Bütün gece yanımıza emzirme danışmanı çocuk doktoru ebeler ve hemşireler geldi. Hepsi gayet ilgili ve güler yüzlüydü. 😌 doğum ile alakalı ve doğumdan sonrası ile alakalı tavsiyelerde bulunacağım. Çok uzun olduğu için sonradan böyle bi post açacağım. 😌 buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim. Sormak istediğiniz bi şey olursa seve seve cevaplarım oğluşum uyurken 😌❤️