Gizemk35 Gebeliğin başındayım, sigarayı azalttım ama tam anlamıyla bırakamıyorum. Bırakmak istiyorum bebeğime de zararlı olduğunun farkındayım ama olmuyor😔 siz nasıl bıraktınız? Önerisi olan var mı??
Tgbrl Gizemk35 Canım bebişini düşün sadece ben de senin gibiydim normalde 2 pket içiyordum günde doktorum bundan sonra içersen bebeğine kendi ellerinle zarar verirsin demişti 😔 bol bol kuruyemiş çerez meyve falan atıştır aklına gelince bir şeyler ye ben o şekilde atlattım ama tabii çok nadir olmak üzere bir kaç defa kullandım ama zaten tiksinmiş oluyorsun belli bir süre sonunda umarım en kısa zamanda sende bu durumu atlatırsın 🤗🙏🏻
Yasminn Gizemk35 kaç haftalıksın cnm ilk öğrendiğim hafta bende iciyodum ama sonra çok tiksindim Suan degil kokusu adini bile duyunca tiksiniyorm o derece yanı insallah sizde de oyle olur ya isteseniz de yanına bile yaklasamiyorsunuz
Aysnctl Bende öneri istiyorum. Çok büyük konuştum bir tek hamile kalırsam bırakırım diye ama olmadı. Çok vicdan azabo çekiyorum ama canım istiyor. Sigarayi yakmadan yemek bile istedi canım 😯😥😔😔
ipeksfr Aysnctl bende öyle diyordum hep. Öğrendim bırakamadım hemen içtim. 8 hafta bitti şuanda tiksindim cidden. Bir iki gün içmemeye çalış. Sonra kötü geliyor zaten. Bende yapamam sanıyordum
Gizemk35 Tgbrl bende tuzlu çubuk kraker falan yiyorum ama aklımdan çıkarmam zor☹ Çalışıyorum şuan ve ofisteki herkes sigara içiyor (ofis dışında içiliyor tabi) 😔
Tgbrl O ortamda bulunmak tabii ki seni de etkilyor sen yanında badem ceviz kuru kayısı falan bulundur aklına geldikçe onlardan ye canım bir süre bıraktıktan sonra zaten kokusuda çok kötü geliyor
Eylem Her bünye ayni değil her anne bebeginj düşünüp vicdan azabi çekiyor ama birakamayan bırakamıyor kimse icini duman doldurmak istemez maalesef sanki sigara aşeriyor gibiyim dr a da sordum kimi hamile adaylarinda tam tersi yasaniyor hamilelik döneminde sigarayi cogaltiyorlar dedi.keske bırakabilsek yasaklansa beynimzde bitirebilsek
MiracAlpinveUmutunAnnesi Hemen anlatayim nasıl bıraktigimi elinize ultrason goruntunuzu alin diger elinizede sigara bakın bakalim hangisi degerli Rabbimizin bize verdigi bi canı tasiyoruz icimizde bizimle beraber atan minicik bir kalp onu zehirlemeye ne hakkimiz var Beende kullaniyodum sigara ama nezaman o iki cizgiyi gordum ozaman biraktim sigarayi evet sizide anliyorum isteyerek icmiyosunuz biirakamiyosunuz ne kadar istesenizde ama artik sizin bi sorumlulugunuz var bebeginiz dogsun Rabbimin izniyle biraz emzirin kndini toparlasin bebek sonra isterseniz yine baslayin ama lutfen simdi degil hadi bırakın hic zor birsey degil emin olun evladinizin canını dusunun minicik daha okadar dirençsizki vucudu bizim onlari korumamiz gerek bence yapabilirsiniz ben size inaniyorumm 👍👏😌
Beyzasenel Gizemk35 ben yaptığımın doğru olduğunu söylemiyorum ama 19. Haftama kadar 5 6 tane içtim ne zaman ki ilk tekmesini attı dedim ki kendime artık durmalısın artık o tamamen kendini hissettiriyo ha tamamen bırakamadım ama 1 taneyi geçmiyo inşaallah o 1 tane de biter en yakın zamanda artık istemiyorum çünkü hemen aklıma gelip vicdan yapıyorum inşaallah siz benim kadar beklemeden bırakırsınız Allah tüm sigara içenlerin yardımcısı olsun🙈😔
Gizemk35 Beyzasenel belki bende sizin gibi olurum şuan tam olarak bebeğimi zehirlediğimin farkında değilimdir.. amin🙏🙏
Gizemk35 ipeksfr 1 gün zor dayandım diyebilirim. Hiç iradeli biri değilim ve çevremdeki herkes içiyor yani aklıma getirmemek mümkün değil☹
Gonca0881 Ben yanımda biri içmeyince aklıma gelmiyor ama akşam oluyor arkadaşlarla toplanıyoruz onlar içerken benim de canım istiyor ve içiyorum çok geç saate kadar değil ama yatarkende mutlaka yoğurt yiyorum napim birisi olunca tutamıyorum kendimi
Gizemk35 Gonca0881 aynen bende öyleyim. Benim de çevremdeki herkes içiyor. Yani bıraksam bile pasif içici gibi bir şey olacağım. İnsanlara da yanımda içmeyin diyemiyorum
Ilknur911 Bırakmamayı anlamak mümkün değil bebeğin için canını verirsin ama ona kıyıyorsun zarar veriyorsun,sen belki nefsini mutlu ediyosun ama o içerde boğuluyo lütfen yapmayın
Gizemk35 Ilknur911 ya inanın bende çok bırakmak istiyorum ama illet işte hemen pat diye bırakılmıyor bu sigara. Azalttım işte normalde günde 1 paket içiyordum şuan 6 tane anca içiyorum öyle öyle azaltacağım inşallah☹😔
Gizemk35 1MelekAnnesi sizin kadar iradeli olabilsem bende pat diye bırakabilsem keşke ama hemen olmuyor☹
Miniminilina Kızlar benim kadar sigara seven yoktur herhalde.aç kalayım,yemek aramazdım.sigarasız asla modundaydım.1 aylık hamile olduğumu test çubuğunda gördüğüm anda elime almadım.ne olur yapmayın ,miniklerinize bunu.doğurduktan sonra istediğiniz kadar için
Berilzdemir Kızlar 37.haftadayım hamile kalmadan önce günde 1,5 paket sigara içiyordum. En sevdıgım seyde sabah kalkıp işe gıtmeden ayılmak için içtiğim sigaraydı. Şimdi ise doktorumda bilgisi dahilinde şöyle yapıyorum ki bu bile zararlıdır eminim ama 2 fırt cekıyorum 2-3 saat sonra gene 2 fırt cekıyorum bırakıyorum. Sonra gün sonu hesaplaması yapıyorum 2 sıgara bile tutmuyor toplamda. Bir bütünü kesinlikle bıtırmeyin ve mumkun oldugunca ıcınıze cekmemeye calısın. Bu arada tabıkı tamamen bırakabılıyorsanız kesınlıkle bırakın. Ama ben o fırtın hayalıyle gergınlıgımı axalattım hep. Zaten son 3 haftam kaldı inşallah sag salim dogar bebıslerımız💓🙈🙏🏻
Tgbrl Berilzdemir Canım anladığım kadarıyla bir sigarayı söndürüp tekrar mı içiyorsun? Eğer öyleyse daha çok zararlı diye biliyorum bende kullanıyordum ama çok şükür çerez ve meyve sayesinde atlattım. Son zamanlarında Allah yardımcın olsun sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın inşallah bebişini 🙏🏻🤗