rabiaegilmez Demir ilacına başlamadan önce üç ay hiç kilo almayan ben, demir ilacını içtiğim üç haftada 3.5 kilo almışım şokta ve üzgünüm 🤦🏻♀️ Demir ilacı kilo yaptı mı sizlerde hanımlar?
Aysegul9371 rabiaegilmez yok ya yapmıyor 12.haftadan beri içiyorum 23 e kadar 3 kilo aldım. Sonrasında haliyle bebek büyüdü Kilomda arttı ama yinede 30 a yakınım sadede 5 kg aldım
Oznurkk rabiaegilmez Demir ilacından olduğuna emin misiniz bende kullanıyorum ama öyle bir anda kilo almadım. İnşallahta almam 🤷♀️
rabiaegilmez Kilo almamın ve ilaca başlamamın aynı zamanlara denk gelmesiyle herhalde ilaç etkiledi diye düşündüm ama demek ki çokta etkilememiş 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Fttma Demir ilacını kaçıncı haftadan beri kullanıyorsunuz. İlk gebeliğimi öğrendiğimde test yapılmıştı değerlerim normaldi hatta öncesinde Demir ilacı kullanıyordum doktora sordum devam edeyim mi diye gerek yok demişti. Şuan 13.haftadayım herhangi bir vitamin kullanmıyorum.
Kbraackz Fttma 20lerde başlıyor diye hatırlıyorum sanki ama sizin şu ana kadar ilk 3 içerisinde olduğunuz için Folik asit kullanmış olmanız lazımdı. D vitamini, omega vs kullanıyordum ben.
Tugbamete Fttma ilaçlar değerlere göre verilir ben 29.haftama giriyorum her trimesterda test istiyor doktorum bugüne kadar demir ve demir depo değerlerim çok yüksek olduğu için demir ilacının fazla geleceğini vücut fazlalığı atmak isterken yok yere kabız yapıcağını söyleyip henüz vermedi. Ama vitamin ve omega-3 ü folik asiti bitirdiğimiz hafta 12.haftamda hemen verdi.
rabiaegilmez Fttma 16. Haftadayım bana 13 te başladı doktorum demir ilacına. Birçok kişiye 20 den sonra başlatılmış ben de doktoruma güvenmeyi tercih ettim ama bilemedim erken başlama sebebini 🤷🏻♀️
Kbraackz rabiaegilmez Sanmıyorum, 34+5 deyim toplam 2.5 kg aldım bebekte dahil. Ki kansız olduğum içinde düzenli ve fazla demir ilacı alıyorum.
Fttma Kbraackz folik asit kullanıyordum ilacım bıtmek üzereydi geçen hafta doktora gittiğimde sordum artık kullanmana gerek yok bundan sonra bir faydası yok dedi.
Fttma Tugbamete anladım canım teşekkür ederim. Devlet hastanesine gitmiştim doktor herhangi bir şey demedi. Sadece 12. Haftaya kadar folik asit kullandım. Şuan herhangi bir vitamin kullanmıyorum.
Tugbamete Fttma rica ederim bir dahaki kontrolünüzde vitamin kullanmam gerekiyor mu diye danışın isterseniz bazen devlet hastanesinde ki doktorlar çok yoğun oldukları için atlatabiliyorlar ☺️
biaslanannesi1 rabiaegilmez evet kesinlikle bende 16. Haftada başladım demir vitamin ilacına ondan sonra kilo almaya başladım suan 31 haftada 11 kilo aldım