Evvvvettt size ciglik cigliga cok bekledigim dogum hikayemi anlatmaya geldimm oncelikle riskli bir gebelik gecirdigimi soylemek istiyorum yasadiklarimida anlatayimki benimle ayni seyi yasayanlara umut olsun biraz uzun olabilir kusura bakmayin.
Beni taniyanlar bilir benim daha once 5-6 haftalarda 4 tane dusugum var bu besinci gebeligimdi yine 6. Haftasinda kanamayla doktora ciktim progestan fitile ve ne olur ne olmaz diye oksapar 4000lik kan sulandirici igne ve corasprin basladik(ilk defa kullandim) kanamalar ara ara devam ederken kalp atislarini dinledim 2 adet kanama alani acilmisti psikolojim cok kotuydu corasprini biraktik 1 hafta sonra kanamalarda kesildi kanama alanida kapanmisti 14. Haftasinda kiz oldugunu ogrendim ama bu sefer serviks uzunlugu 28 mm cikti yatacaksin dediler 2 ay boyunca yattim fakat yalan soylemeyecegim oturdumda ara ara evde dolandimda 6. Ayda 35 mm tekrar cikmisti serviks uzunlugu tatile bile gittim sonrasinda cok rahattim kendi islerimi kendi yemegimi herseyimi kendim yapiyordum her neyse midemde kelepce var buyuzden sezeryan olmam gerekiyordu 26 kasima gun verdi doktor 3 hafta oncesinden ekg anestezi evrak islerini hallettim ekim 19 kasim gunu gece yattik 3:50de bir sanciyla uyandim size tarif edebilecegim tek sey alt kisimda bicak saplanircasina Bir agri lavaboya kalktim geri yattim 4:00te tekrar ayni agri 1 dk surdu 5 dk sonra tekrar girince kalktim kalkmama kalmadi suyum geldi sakince eşimi kaldirdim suyun tarifide surahiden su bosalir gibi ılık su ile hafif kan pıhtılari geliyor yürüdükçe devam ediyor neyse sakince giyindim ama 5 dk bir ayni sanci giriyor derken hastahane evimize yakin 4:20 de hastahanedeydik acilmama baktilar kizlar tek sinir olacaginiz istemeyeceginiz durum diyebilirim fakat acilmaya bakanin nazik olmasida cok onemli bagirtanda var nazik olanda her neyse ben tam acilmayla gitmisim ne zamandan beri sanci giriyor dediler dedim 3:50den beri hemsire senin sancin vardir sen farketmemissindir en az 2 gundur acilmalarin baslamis olmali dedi sakın ikinma dedi tuvalete girdim zorlamadan ciktim hemen nstye bagladilar doktora haber verildi doktorum geldi hemen acilmama oda bakinca bu ne ya gelmek üzere dedi bu arada sancilarimda cok yuksek nstdede cikti doktor hemen ameliyathaneye dedi tekerlekli sandalyeye oturdum ama duramiyorum sirtimdan ter aliyor sancidan asansorde doktorum normal doguma alalim 2 ikinmayla gelecek bebegin dedi oyleyse tamam dedim ameliyat masasina oturtuldum tekrar acarak baktilar bebegim makattan geliyormus kafadan degil hemen belden igne yaptilar spinal anesteziymis igneyi hissetmedim yattiktan sonra aşırı bir bel agrisi sonrasinda bianda hissetmiyorsunuz bacaklarri beli ve sancilari hepsi kayboldu rahat bir nefes aldim diyebilirim benim kaderim sezeryan olmakmis hemen ellerimi aldilar bi tarafta tansiyon bi tarafta hemsir perde gerdiler cekistirmeleri hissediyorsunuz tabiki hatta herseyi ama en ufak bir aci yok korkmayin ben fazla üşüdüm sadece zangir zangir titriyordum ve 10 dkya kalmadi kucuk kucuk dunyanin en guzel sesi mizirdanmalar duydum bebegimi gordummmmm inanilmaz bir duygu anlatilmaz yasanir gercekten cok minnos dogdu kucugum 2480mis fotograf cektiler ki devlet hastahanesinden bahsediyorum cok cok sagolsun doktorum cok ilgiliydi dikisler uzun suruyor en az yarim saatlerini aldi sanirim bu arada ben donuyorum diyince isitici getirdiler bana ama nafile neyse sonunda bitti ve odaya cikarirlarken koridorda ilk eşimi gordum elimi tuttu sonra annemi gordumm dunyanin en mutlu insaniydim heralde yataga yatirdilar ve bebegimi getirdiler allahhimmmm isteyen herkese saglikla yasatsin bu duyguyu sonrasi emzirme sutum hemen geldi dogum sancisini cektigim icin sıkıntı cekmedim sut konusunda ama gogus uclarim hemen yara oldu onuda karbonatli suyla silip sari kantoron yagiyla gecirdim tabi biraz sabretmek gerek gelelim ilk yuruyuse ayaklarimi hissetmeye basladiktan sonra hemsireler gelip beni kaldirdilar zor degil daha once ameliyatlarimdan bildigim icin mutlaka agriniz oluyor ama yuruyus yaptikca geciyor 2 gunde toparliyorsunuz ama tam iyilesmesi 10 gunu buluyor simdi 24 gunluguz kizlar sukurler olsun buyuyoruz cok uzun ve ayrintili bir hikaye oldu aciklayici olmak adina merak ettiginiz ne varsa sorabilirsiniz saglikla kalin🥰