Guzellerbebek Busrabusra33 bende surada bekliyim ben uyuyarak oldum sezeryan hic bisi anlamadim cok iyi aslinda ama bebegime alisma surem cok uzun oldu 2 ay gibi surede anca benimseyebildim baskasinin bebegini seviyo gibiydim sanki dogum yapan ben degilim gibi :) uyumak guzeldi ama ikinciye uyanik isteyecem insallah zor degildir cokda korkuyorum
piremsesce Busrabusra33 spinal sezaryen belden uyuşturup doğum yaptırma, epidural sezaryen yok. Epidural normal doğumda sancıyı azlatmak için uygulanan bi yöntem
Busrabusra33 Guzellerbebek peki bsey soracam genel oldunuz uyuyarak sanırım bogaziniza hortum gbi bsey soktular mi ondan dolayı istemiyorm geneli
Busrabusra33 piremsesce evet bende öyle biliyodm spinal uyuşturularak karından bebeği almak epidural ise yine aynı şekil uyusturmak fakat alttan bebeği almak karından değil bu şekilde biliyodm fakat bi arkadaş epidural sezeryani spinal gbi anlatmış kafam karisti
alcang piremsesce edipural sezaryen var. Aralarındaki fark şu. Spinalde ameliyatta bir iğne ile belden aşagınız uyuşuyor uyuşukluk geçince ağrı kesicileri serumla alıyorsunuz. Epidural de ise iğne ile omuriliğe bir katater yerleştiriliyor ve siz hastaneden çıkana kadar ağrı kesicileri ordan veriyorlar fakat epidural de kalıcı bel ağrısı kalma ihtimali olduğu için doktorlar genel olarak spinal i öneriyor
Taze1anne Dr. Kağan Kocatepe var YouTube’da, her şeyi çok güzel tane tane açıklayarak anlatıyor. Onu dinlemenizi tavsiye ederim.
Guzellerbebek Busrabusra33 hayir canim oyle bişi yok yada ben uyudugum icin bilemedim uyku uyuyup uyanmis gibi oluyorsun hic birsey hissetmedim sadece goysume kalp icin dinleme seyleri takdilar bide tentiriyot falan suruyordu dr karnima buz gibiydi ama havayi koklattiklari gibi uyumusum igne bile vurmadilar acikcasi ben oksiyen sandim bi bakdim uyumusum gozumun kapandigini bile hissetmedim
Busrabusra33 Guzellerbebek Acaba genel mi yapsam öyle kolaysa hissetmiyosak bide ameliyathane soğuk olur genelde uyurum kafam karıştı ama bebeğimi ilk anını goremem
Busrabusra33 Guzellerbebek peki bsey sorcam çıktıktan sonra ağrı pompası varmış öyle bsey taktılar mi agriyi aliyomus
Guzellerbebek Busrabusra33 bende gormedim bide odaya getirdiklerimde kaynanamlar kucakdan kucaga gezdirdi bana kimse vermedi getirinde bebegimin yuzunu goreyim dedim geldi kucaginda tutarak gosterdi cok sinir olmustum bebegimi vermediler diye ikinciyi sirf bu yuzden belden uyusma isteyecem ama cesaret edebilir miyim bilmiyorum
Guzellerbebek Busrabusra33 ben bide ayaga kalkdigimda nefes alamiyordum nefesim kesiliyordu resmen bi kacgun surdu bu durum ayakda iken hep oldu sanirim ameliyatta usudugumden oldu uyuyunca hic bisey hissetmedim bide dedim boyle kolay oldugunu bilmiyordum sadece 1 hafta toparlanma suresi var o bi haftadada bebekde gaz sorunu olmuyo cok rahat geciyo bide uyku problemi vok kotuydu dk basi emmek istiyordu onun icin uyaniyordum gunduzde uyuyup dinlenmedigimden cok maffolmustum aklinda bulunsun bebek uyudukca gercekden sende uyu bitkin dusuyorsun benim gibi oturup aglarsin 😀
Busrabusra33 alcang çok tşk edrm çok güzel anlatmissnz şimdi daha iyi anladım yani iki türlü de uyuşuk oluyor ve karından ameliyatla aliniyo ama ilaç verme biri serumla diğeri kateterden içeri.Sanirim spinal daha mantıklı geldi bana
Alminayusuf Ben iki kere spinal oldum belden vurulan iğnenin etkisi geçince ağrıyı hissediyorsunuz Bi arkadaşım epidural olmuştu hortum gibi bişey oluyormuş boynunda oradan ağrı kesici vuruyorlarmış ağrı hissetmiyormuş ben bu şekilde biliyorum
Guzellerbebek Busrabusra33 igne vurdular devamli o igneler sayesinde toparlandim oyle birsey duymadimda gormedimde millet uyduruyor olabilir mi
Guzellerbebek Busrabusra33 sezeryan oldugum icin kalkamadim bide kendime gelemedim ama kendimdeydim hevesle aldilar seviyorlar ediyorlar oyle yani en son cocugumu ben gorebildim