_ipekkkkk Kızlar şeker yüklemesi yüksek çıktı açlık yapıldıktan sonra kan alıp 1saat sonra tekrar yapıldı bir saat sonra ki değe 270 çıktı 1saat sonra tekrar yapıldı 229 çıktı Yemekten kaç saat sonra yapılmalı ? Şuan yemekten 1 saat sonra yaptım 148 çıktı
Karadenizli_ _ipekkkkk normalde 2 saat sonra ama gebelerde 1 saat sonra. açlık 110 u tokluk 140 ı geçmemesi gerekirmiş.
BirPatiSever _ipekkkkk doğru mu anladım hastanede şeker yüklemesinden sonra 270 çıktı. Başka bir zaman yemekten sonra kendiniz yaptınız ve 148 çıktı. Doğru mu? Şeker yüklemesinde kaçlık glikoz yüklenmişti
Karadenizli_ _ipekkkkk evet canım. 2 saat sonrada 120 yi geçmemesi gerekirmiş. benimde şekerle ilgili sıkıntılarım varda ordan biliyorum
sabirsizmomy _ipekkkkk ağzınıza ilk lokmayı attıktan tam 1 saat sonra ölçülmeli yemeği bitirince değil ben de ölçüyorum düzenli
_ipekkkkk Karadenizli_ 2 kez mi ölçmem gerekir bikez olcsem yemekten 1saat sonr olmaz mı Sabah bir Akşam yemekten bir saat sonra Bide tekrar mı bir saat sonra ölçeyim 🤷♀️😳
_ipekkkkk BirPatiSever Aynen öyle 75lik yüklendi Bugün ölçüm aldım yemekten 1 saat sonra 148 çıktı anlamadım gitti kafama takıldı 🙄😏
BirPatiSever _ipekkkkk benim de şeker yüklemesi yapılmadı. Açlık ve tokluk kan şekerime bakıldı. İyi dedi gerek yok dedi doktor. Aklıma takılıyor, glikoz yüklemesi yapılsaydı yüksek çıkar mıydı diye. Sizinki tam da öyle olmuş. Peki 270 için doktor ne verdi. İnsilün mü yoksa diyet mi
Karadenizli_ _ipekkkkk benim tok karnına şeker yüksek çıkınnca kadın doğum beni dahiliye gönderdi.sabah aç karına ve tok karına kan alıp şekere baktılar o sırada kan aldıktan hemen sonra kendi makinem ilede baktım. 10 sayı fazla gösterdi. 3 gün boyunca sabah öğle akşam aç tok olmak üzere koltrol ettim. farkettim ki yemeğe dikkat etmeyince yükseliyor. doktor ilaç vermedi yemene dikkat et sadece dedi.
_ipekkkkk BirPatiSever Dahiliyeye gönderdi dahiliye bebeğin kilosu önden gidiyorsa sıvısı fazlayla insülin başlaticam dedi bende dedim doktor haftasıyla uyumlu diyor dedim tamam diyetisyene çok dedi diyete başladım bakalım Dünde ölçüm aldım aklıma takıldı doktor kontrolüne gidene kadar ölçecegim 🌸
BirPatiSever _ipekkkkk inşallah düşüktür ve olumlu sonuçlanır🙏Doktorla konuştuktan sonra bana da yazarsanız çok sevinirim. Açlık sınırda çıktığı için benim de aklımın bi köşesinde. Şeker ölçme aleti sipariş vermiştim. Ama ona rağmen yüklemede yüksek çıkabiliyor demekki. Keşke doktorum yüklemeyi yapsaydı da bu düşüncelere takılıp kalmasaydım diyorum.
_ipekkkkk BirPatiSever İnşaâllah canım 🤲🌸 Ben yaptırdım ama herkes neden yaptırdın çok zararliymiş falan dedi yaptırmış bulundum bakalım hayırlısı artık sağlık olsunda bakalim 🤷♀️🍂 Zaten bu düşünceler strese sokuyor insanı bende öyle dünden beri takmış durumdayım acaba içecekten mi yüksek çıktı diye düşünüyorum evde ölçtüm değişik anlamadm devam edeyim de bakalım doktor nediyecek 🤷♀️
_ipekkkkk Karadenizli_ Bende diyete başladım bakalım 2 gündür Bu sabah açlık 95 çıktı akşam yemeğinden 2 saat sonra mı yada kahvaltıdan 2 saat sonra mı ölćmeliyim onu bilemedim Kaç saat sonra ölçüyorsun