kivirciginannesi Ben savunmuyorum elbette zararlı diyorum keşke hiç içilmese diyorum ama bundan dolayı da yok o zaman hamile kalmayın vs denmemeli içenler hamileliğim de tiksinirim diye düşünüyor.
Olmayınca olmuyor. Bunlar ilk içişte keyiftşr daha sonra bağımlılık olur kimse evladını tehlikeye atmak istemez demek ki bırakan kişi çok iradeli.
Ama öyle hamileliğimi duyar duymaz hemen bıraktım diyenlerin de ben çok fazla içtiğini düşünmüyorum arkadaşlarım var benim mesela içiyor ama 1 paket ona 3 gündür gidiyor
Bu ağır içici değildir bu kişi diyorum. Yoksa dayanamaz vücudu saatte 1 vücut nikotin ister bağımşı bir kişide onu almazsa sinir vs olur çok zor şeyler olur ve sigara bırakma işi tamamen iyi bir psikoloji , iyi bir ortam , iyi bir gebelik süreci gerektirir. Yoğun çevresel baskı , yoğun konuşmalar , mutsuzluklar maaleeef ki bunu bıraktırmayı engeller. Böyle bir maddedir..
Ben anneannemi akciğer kanserinden kaybetmiş biriyim beni o büyütmüştü elbette sigara zararlı benim savunmam herşeyi sigaraya bağlamak da yanlış. Yani bebeğin kalbi durdu aaa sigaradan hayır sigara içen annelere de ömür boyu bir vicdan bıraktığınızıda bilin o halde neden ağzına hiç sigara sürmeyenlerin bebekleri düşüyor,kalbi duruyor ? Çünkü bu tarz şeyler genetik faktörlerdir doktorlar bile der sigara hamilelik esnasında sorun yaşatmasa dahi sonrasında bebek astım bronşit gibi şeylere sebep olabilir der ama katï bir şekilde çocuğunuzun kalbi delik olur yok İşte ölü doğar vs demez çünkü normal insanlar da bujnu Yaşar
Gebelik de sağlıklı bir embriyo oluşur büyür ve doğar diğer sebepler başka faktörlere de bağlı olur…
Bebek ayrıca rahimde bir sıvının içinde bir kesede korunur gelen duman gelen şeyler bizzat bebeğe nüksetmez… gebelikte uyuşturucu kullanan insanlar var neden o zaman Bebekler direkt öyle doğmuyor???
Ama eroin kullananların çocukları da doğunca malesef madde bağımlısı olarak doğuyor çünkü direkt kana karıştırılan bir zehir ama sigara solunum ile ciğerlere iner annenin ciğerlerine ve bu sayede de toksinleri bebeğe ulaşır ama daha daha daha az bir miktarı ile
Mesela şunu diyebiliriz benim bebeğim de ileride sigara kullanmaya yatkın bir bebek olacak evet bu doğru annenin kullandığı maddeler de önemlidir amcak bu sadece anne karnında olması nedeni ile değildir vücuduma karışan yerleşen bir madde olduğu için yani içmesemde bu riskte…
Genetik faktörleri de bilmek düşünmek gerek ben bebeğimin kalbine vs zaten korku ile baktırdım yine de çok şükür herhangi sorun çıkmadı… gebelikte evet sigara kullanılmamalı keşkee ama kullanıldı diye de ille de bebeğin bu sebeple hastalıklı doğdu bu sebeple olması çok yanlış annelere böyle bit vicdan azabı yüklemeyin bakın kadın bebeğini düşürmüş zannediyor ki sigara içti diye hayır zaten düşecekmiş diğeri neden düşmedi ? İkisi de aynı yerde demek ki birisi sağlıklısız bir embriyo imiş…
Tıp her zaman ihtimallere dayanarak konuşur bu tarz şeyler de yani zıplamak çocuğu düşürür der ama sigara alkol ilaç kullanımı kesin ve net bebeği öldürğr demez çünkü kanıtlanmış şey değildir bu tarz şeylerin sebebi neye bağlı olduğu bilinemez genetik yatkınlıkta olabilir sigara da olabilir her bünye bir değildir