mathildaa ktnzehra49 valla halim varken yapmıştım bi kısmını yeni değiller yani. Atiyorum içli köfte canim çekince fazlasını yapıp buzluga atmıştım vs. Dun bi pizza yapayım dedim canim cikti daha uğraşamam hic biseyle 😄 ben tamamen kendimi düşündüğümden yaptım valla ikramlik cikarmayi düşünmüyorum pek korona var gelen az dursun gitsin 🥲😁😁
Guney16_Enes21 ktnzehra49 3 çeşit tuzlu kurabiye yaptım ama neredeyse tatları birbirine benziyor. Mısır gevreğiyle süslenen kurabiye, elmalı kurabiye, Starbucks kurabiye yaptım. Sigara böreği ve midye börek yaptım. Taze fasulye koydum. Mantı var biraz. Haftasonu ablam gelcek onunlada sarma falan yapıp koyacağım doğumuma 16 gün kaldı artık zorlanıyorum. Nohut fasulye falanda haşlayıp koymayı düşünüyorum bakalım artık son hali ne olur buzluğun
mathildaa Minisi patatesi cigden mi koydunuz içine yufkanin? Ben bi kez pişirdigim patatesli boregi buzlugw attim cikardigimda cok garip olmustu patatesleri 🥲
Sennurss El açması yufka ile 1 su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un 1yemek kaşığı sirke bir kapta karıştırın 1 adet butun yufkayi yazıp yaptığınız sosun heryerin sürüyoruz yufkanın daha sonra ustin ikinci yufkayı koyup 12 14 e bölüyoruz sigara böreği gibi gevşek sarıp dondurucuya atıyoruz içine patatesli yaptim ben peynir sevmedigim için sonra dondurucudan çıkarıp yumurta susam surup fırında pişiriyorum her gelen tarifini istiyor denemenizi tavsiye ederim 🤭 Yuvarlama yapıp atacağım Akşamdan isladigimiz fasulyeyi. Sabah posetlere koyup dondurucuya atıyorum sonra etle. Birlikte pişiriyorum zaten fasulyeyi suya tutunca hemen buzu çözülüyor daha lezzetli oluyor haşlayıp atmaktansa yeni keşfettim
rgk ktnzehra49 şu dönem kimseyi kabul etmemek daha iyi zaten. ben misafir kabul etmiyorum zaten etmeyeceğim de. asi olmadım bi de kimseyi çekemem valla ailemiz dışında. eşime diyorum her an doğabilir evi derleyip toplayım biraz diyorum. boşver annem gelecek zaten toplar diyo. Allah razı olsun kayınvalidem de her gün arayıp hiç bisi yapma sakın diyo. doğuma da işte bi aileler onlar da laf etmez zaten. dinleneyim en iyisi😂
SilaC Kumsallina95 yok yok bizim herkes şehir dışında yatılı gelecekler onlara çeşit olur ben salataya falan talim ederim 😂
Kumsallina95 ktnzehra49 yufkalı börek yapıyorum ister peynirli ister kıymalı ister patatesli pişirip soğuduktan sonra buzluğa atıyorum cikardiktan sonra ısıtıp yiyoruz pratik oluyor. İçli köfte olabilir poğaça olabilir mantı olabilir tatlı olarakta mozaik pasta olabilir 😊
Melek3 ktnzehra49 sigara böreği yaptm attm beyti kebabı yapabilirsin cnm yufka ile börek yap at mantı atabilirsin biz içli köfte deriz Maraş liyiz Yuvarlak oluyor bizimki haşlanıp yapilandan onu haslayip atiyorm sonra mikrodalga da istiyorum iyi oluyor yaprak sarıp bırakabilirsiniz 😅 ben tencereye sarıp attım i bilirm ordan çıkınca daha güzel oluyor 😂bakın bakalım
Minisi Kumsallina95 biberliyi nasıl koyuyorsunuz? Evde puf puf yapıp mı yoksa fırına gönderip mi? Bizim burda fırında yuvarlak yuvarlak yapıyorlar öyle olur mu? Bide nasıl ısıtıyorsunuz mikrodalgamı
Ozlem2904 ktnzehra49 ben porsiyonluklar koydum 🙆♀️ biber dolmasi doldurup koydum, avci boregi koydum, kek var, fasulye var, et kavurup koydum. Corba ve salatanin yanina gtcek biseyler koyun bence
PrensesFiona ktnzehra49 sarma, içli köfte, mantı, buzluk böreği, pizza(pişmemiş) , poğaça, starbuck kurabiyesi, mozaik pasta, sigara böreği, köfte, kavrulmuş ıspanak (gözleme için) ben bunları yapacağım canım.
Prens1prenses2 ktnzehra49 benim normal doğum olucak ve tek sayılırım yani kaynanamlar falan var artık bi şekilde idare edicez bakalım
219Eyll ktnzehra49 birkaç paket sarma koydum. iki çeşit tatlı tuzlu kurabiye koydum .poğaça yaptım kek yaptım koydum .nohut haşladım, sigara böreği yaptım koydum .yarın köfte yapıcam onu koyucam .bazı yemekleri yaparken fazladan yapıyorum kalanını saklama kaplarına koyup dondurucuya koyuyorum .ilk kızımda çok zorlanmıştım kızım kolik bir bebekti yemek yapmayı bırak tuvalete gitmek bile benim için hayâl olabiliyodu bazen o yüzden şimdiden kenara birşeyler koyuyorum ilerde çok işime yarayacak ☺️
Kumsallina95 Minisi biz mahalle fırınına gönderiyoruz yuvarlak yuvarlak yapıyorlar onu posetleyip 4 er 5 er tane şeklinde atıyoruz ben çıkartıp cozuldukten sonra tavada isitiyorum tap taze oluyor
Kdrrelk Ben 4 poşet elmalı kurabiye, dolma biber kurusu, taze fasulye, nohut, kuru fasulye, elma kurusu, kurutulmuş yeşil fasulye, et falan da attım sigara böreği ve limonlu kurabiye de yapmıştım onları tükettik 😂😂🤭
Gulsah1616 SilaC mayasız da çok güzel kalıyor. https://www.nefisyemektarifleri.com/video/kolay-pogaca-tarifi-videosu/ Bu tarif benim favorım. Aylarca hiçbirşey olmuyor
Zehrasya ktnzehra49 bende 35 haftadayim annem gelicek 1 2 haftaya sarma manti mantar kurabiye tuzlu kurabiye patatesli börek sigara böreği yapmayı dusunuyiruz geride 2 tane okula gidenin var hazir olur onlar ivinde