Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce bebeğimi 6 aylıkken erken doğumla kaybettim. 26 haftalıktı ve o zamana kadar hiçbir kontrolü geciktirmeden düzenli olarak gittim. Pazar günü saat 16.30 gibi pembe bir akıntı geldi ve hemen doktora gittim. Son üç gün bebeğimin hareketlerini nadiren hissediyordum ve bir gariplik olduğunu anladım. Doktora gidince bebeğin ters durduğunu ancak herhangi bir sıkıntı olmadığı söylendi. Serum yazıldı iğne falan derken eve geldim dinlendim. Düzenli aralıklarla bebeğimin karnımda karsıldığını fark ettim ve süre tuttum. Başta 20 dakika bir olan kasılma sonraları 9 dakikaya düştü. Bebeğim karnımda toparlanıyordu. Tuvalet hissi geliyordu ve saat 19.40 gibi WC ye gidince bir şeyin vajene doğru geldiğini hissettim hemen aynadan baktım ve açıklığım vardı. Daha sonra kanama başladı ve hemen hastaneye gittik. Suyumu ebe patlatti daha sonra 20.00 gibi bebek doğdu birkaç dakika sonra vefat etti. Doktorun dediğine göre kalbi çok zayıfmış. Dogumhanede hiç sancı hissetmedim bu arada ters geldi bebek zaten. Bebeğimin neden kaybettigimle ilgili herhangi kesin bir sonuç yok. Doktoruma rahim ağzı kısalığı olabilir mi dedim hayır biz ölçmüştük gayet iyiydi dedi. Kan testlerinde herhangi bir enfeksiyon görülmedi. Lohusalık süreci bitince başka bir doktora kontrole gittim ve bana bundan sonraki bebekte 14. haftada rahim ağzına dikiş atalım dedi. Yani rahim ağzı yetmezliği tanısı konmamışken bunu yapmam mantıklı mı sizce?